Taalpromotie

De Vlaamse Rand is een regio waar de diversiteit aan talen en culturen snel toeneemt. Samen met de lokale besturen en andere partners stimuleren we anderstaligen op een positieve manier om Nederlands te leren, te oefenen en te gebruiken. We werken aan participatiekansen voor alle inwoners en aan gemeenschapsvorming. Dat doen we via workshops en trajecten op vraag en op maat van lokale besturen, verenigingen en organisaties. We ontwikkelen ook methodieken, tips en materialen om zelfstandig te gebruiken.

Aanbod

 • oefenkansen tieners

  Tips oefenkansen Nederlands voor tieners (+12 jaar)

  Een kind leert niet alleen Nederlands op school. Het kan ook Nederlands leren en oefenen in de vrije tijd. Ouders kunnen hun kind daarin stimuleren. Maak dat bespreekbaar met ouders. Welke tips kan je ouders geven?

 • Tips thuisbetrokkenheid

  Een kind leert veel op school. De leraren helpen een kind in de klas. Ook een ouder kan zijn kind helpen tijdens de schoolcarrière. Informeer ouders met deze tips.

 • Mensen babbelen in groep

  Workshop 'Wat is een kwaliteitsvolle oefenkans'?

  Begeleid je als vrijwilliger of professional een oefenkans Nederlands voor volwassenen? Of organiseer je er eentje? Wil je graag weten hoe je die oefenkans zo kwaliteitsvol mogelijk kan maken?

 • Domino met boomblaadjes

  Webinar 'natuur in de buurt'

  Zoek je extramurosactiviteiten voor je cursisten? Wil je een verfrissend en kant-en-klaar lespakket taal en natuur vanaf Threshold 1? Ben je natuurgids en wil je anderstaligen en meertaligen verwonderen over de natuur in hun buurt?

 • Mensen wandelen samen

  Workshop 'Wat is een doe-oefenkans?'

  Nederlands oefenen kan niet enkel in conversatietafels, maar ook in doe-oefenkansen. Zelfs mensen die de taal nog niet zo goed begrijpen of spreken, kunnen hun Nederlands oefenen tijdens laagdrempelige activiteiten. Wil jij graag leren hoe je op een goede manier zo'n doe-oefenkans organiseert? Volg deze workshop.

 • trainer met kinderen

  Sportclubondersteuning

  'Boest! – onze sportclub scoort' is een integrale begeleiding van sportclubs. Er is aandacht voor het bereiken en betrekken van alle leden en hun ouders, ook wie nog niet zoveel Nederlands begrijpt en spreekt. De club kiest zelf waaraan ze wil werken en bepaald het tempo.

Domeinen

We werken in verschillende domeinen. Klik op een domein en ontdek het aanbod.