Handen op elkaar

Inspiratiedag Vlaamse Rand

Taalpromotie

We werken op vraag en op maat met lokale besturen en partners aan de participatie van alle inwoners in de Vlaamse Rand, aan gemeenschapsvorming en aan oefenkansen Nederlands.

Projecten van vzw 'de Rand'

 • Logo Heerlijk Heldercampagne

  Heerlijk Helder

  Wij doen mee met 'Heerlijk Helder' van de Vlaamse overheid. Het basisidee van Heerlijk Helder is dat elke burger, elke medewerker en elke organisatie van de Vlaamse overheid beter wordt van heerlijk heldere taal.

 • project secundair onderwijs

  Ondersteuning secundair onderwijs

  Naar aanleiding van een manifest van de secundaire scholen in Halle-Vilvoorde in 2021 voorziet minister Weyts, bevoegd voor de Vlaamse Rand, 3 miljoen euro uit het Randfonds. Hiermee ondersteunt hij van 2022 tot en met 2024 secundaire scholen in de uitdagingen als gevolg van de stijgende talendiversiteit.

 • Lezen met Klasse

  Lezen met Klasse

  Dankzij het regioproject Lezen met Klasse hebben 18 scholen zich 2 jaar ingezet om kwaliteitsvolle leesomgevingen te creëren in en rond hun school. Het stimuleren van de leesmotivatie en de leesvaardigheid van leerlingen stond daarbij centraal.

Nieuws

 • inspiratiedag Vlaamse Rand

  Tweede inspiratiedag Vlaamse Rand

  04/05/23

  Het Agentschap Binnenlands Bestuur nodigt je uit voor de tweede inspiratiedag Vlaamse Rand op dinsdagnamiddag 20 juni in CC ’t Bolwerk in Vilvoorde.

 • vzw 'de Rand'

  Jaarbeeld 2022

  16/04/23

  We hebben het voorbije jaar niet stilgezeten. We schreven, organiseerden, informeerden, investeerden, renoveerden, fietsten, liketen ... Kortom, het hele team van vzw 'de Rand' heeft er een productief jaar van gemaakt. Aan de hand van een 40-tal cijfers, feiten en weetjes blikken we terug op de hoogtepunten van 2022.

 • Studiedag 'Onderwijs in de Rand'

  22/03/23

  BRIO organiseert op woensdag 19 april een studiedag in GC de Moelie in Linkebeek.

   

Ontdek onze gemeenschapscentra