submenu

De Gordel trekt op 4 september naar de Plantentuin in Meise

meer info

Inspiratiebundel met tips om Nederlands te oefenen tijdens de zomervakantie.

meer info

Speelse kennismaking met de bib

Wil jij cursisten Nederlands op een speelse manier laten kennismaken met de bib?

meer info

Taalpromotie

Werk je met anderstaligen die Nederlands willen leren of oefenen? Of zoek je naar manieren om je activiteiten toegankelijker te maken voor anderstaligen? Ben je leerkracht, speelpleinmonitor, trainer in een sportclub, voorzitter van een culturele vereniging…? Heb je een eigen zaak?

Oefenkansen buiten de les helpen cursisten om Nederlands te leren. Als Nederlandstalige kan je daaraan meewerken. Vzw ‘de Rand’ heeft projecten en materiaal ontwikkeld die je daarbij kunnen ondersteunen. Je vindt ook heel wat methodieken die activiteiten taalstimulerend kunnen maken, ook voor kinderen.

Werk je voor een gemeentedienst in de Rand, bijvoorbeeld integratie, sport, jeugd of burgerzaken? Neem dan zeker eens contact met ons op. We kunnen onze werking komen toelichten en ondersteuning op maat bieden.

Op bezoek in de bibliotheek

Tijdens een zoektocht maken cursisten Nederlands kennis met de bibliotheek. In groepjes leggen ze een parcours af en voeren ze eenvoudige opdrachten uit, aangepast aan hun taalniveau.

Taaliconen

Elk jaar volgen heel wat mensen in de Vlaamse Rand een cursus Nederlands. Vaak gaan ze op zoek naar activiteiten, cursussen en workshops in het Nederlands om zo de taal te oefenen.

Workshops 'duidelijke taal' en redactiewerk

Geschreven en gesproken Nederlands dat duidelijk, correct en aantrekkelijk is: dat is voor iedereen belangrijk. Vzw ‘de Rand’ biedt heel wat ondersteuning op dat vlak.