Publicaties

© Filip Claessens

RandKrant

We publiceren maandelijks RandKrant, een gratis maandblad over de Vlaamse Rand rond Brussel. Het brengt nieuws en maatschappelijke, politieke, sociaaleconomische reportages en interviews met bekende en minder bekende inwoners. Het bevat een uitgebreide cultuurkatern, een cultuuragenda en korte vertalingen in het Frans, Engels en Duits.

RandKrant wordt in de 19 gemeenten bus-aan-bus verspreid en is beschikbaar op 120 verdeelpunten in de Vlaamse Rand en in Brussel.

© Filip Claessens

Gemeenschapskranten

In elke faciliteitengemeente rond Brussel geeft vzw ‘de Rand’ een gemeenschapskrant uit met lokaal nieuws: buurten (Sint-Genesius-Rode), kaaskrabber (Drogenbos), lijsterbes (Kraainem), sjoenke (Linkebeek), uitgekamd (Wezembeek-Oppem) en zandloper (Wemmel).

De gemeenschapskranten besteden aandacht aan gemeentelijk nieuws, verenigingsnieuws, nieuws uit het gemeenschapscentrum en berichten uit de Vlaamse Rand. Ze bevatten korte samenvattingen in het Frans, het Duits of het Engels. Ze worden bus-aan-bus verspreid in de betrokken gemeente.

Koppelteken voor een regio

Publicatie n.a.v. de twintigste verjaardag van vzw 'de Rand', met aandacht voor de geschiedenis van de organisatie, maar ook voor de ruimere context.

Auteur: Tina Deneyer