Nieuws

 • Vacature

  Vacature medewerker administratie en communicatie

  20/11/23

  Als medewerker administratie en communicatie verzorg je het onthaal in GC de Boesdaalhoeve. Je bent het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. In je takenpakket zitten zowel administratieve, communicatieve, financiële en logistieke opdrachten die zorgen voor een vlotte werking van het gemeenschapscentrum.

 • Gemeenschapscentra
  Vacature
  het café van GC de moelie

  Gezocht: caféuitbater met huisbewaardersfunctie

  12/11/23

  Vzw ‘de Rand’ zoekt een nieuwe zelfstandige uitbater voor haar eetcafé in het plaatselijke gemeenschapscentrum de Moelie.

 • schooljaar van het Nederlands

  Schooljaar van het Nederlands

  08/11/23

  Vlaams onderwijsminister, Ben Weyts, maakt van 2023-2024 het schooljaar van het Nederlands. In dat schooljaar rolt hij initiatieven die het Nederlands van de leerlingen versterken uit. De focus op het Nederlands sluit aan bij onze opdracht om de secundaire scholen in de Vlaamse Rand en Halle te ondersteunen (Boest je school).

 • Taalpromotie

  Vormingsmarathon voor secundaire scholen

  30/10/23

  Ben je een leerkracht, directielid of andere medewerker in een secundaire school in het arrondissement Halle-Vilvoorde? Schrijf je dan in voor gratis workshops, webinars en collegagroepen. Naast het versterken van je kennis, deel je ook praktijkervaring met andere scholen.

 • herfststages

  Stages tijdens de herfstvakantie

  25/10/23

  Ken je ouders die nog op zoek zijn naar een leuke stage voor kinderen? Informeer ze over de creatieve en kunsteducatieve stages in de gemeenschapscentra van vzw 'de Rand'.

 • Taalpromotie
  Het lerend netwerk voorjaar 2023

  Lerend netwerk oefenkansen Nederlands voor kinderen en jongeren

  13/10/23

  Op donderdag 16 november is er het lerend netwerk 'oefenkansen Nederlands voor kinderen en jongeren' met als thema 'Meertalige animatoren: kansen en uitdagingen'.

 • vzw 'de Rand'

  Terugblik op ons netwerkmoment 'Wat met de Rand?'

  04/10/23

  Vorig jaar bestond vzw ‘de Rand’ 25 jaar. In de nasleep van corona hebben we ons verjaardagsfeest even uitgesteld, maar afgelopen maandag maakten we dit goed tijdens ons allereerste netwerkmoment.

 • Taalpromotie
  Grivok ouders

  Vijfde Boestfilmpje: een sociale sportclub

  06/09/23

  Een vijfde filmpje in de campagne 'Boest! – samen scoren met Nederlands' geeft sportclubs tips en inspiratie voor het realiseren van bijvoorbeeld ouderbetrokkenheid en ouderparticipatie.

 • vzw 'de Rand'

  Wij houden het duidelijk

  05/09/23

  Wij gaan voor duidelijke taal. Want zo is iedereen mee. Daarom ondertekenen wij het charter #houhetduidelijk en inspireren we anderen dat ook te doen. Jij ook?

 • Gemeenschapscentra
  vzw 'de Rand'
  Taalpromotie
  Blokjes met emoticons

  Week van het Nederlands 2023

  30/08/23

  Van 30 september tot en met 7 oktober is het de Week van het Nederlands. Dit jaar is het thema ‘gevoel en emotie’ in het Nederlands.

 • vzw 'de Rand'
  Taalpromotie
  Kalender en zandloper

  Vormingsmarathon

  10/08/23

  Wil je graag je kennis uitbreiden? Noteer nu al de data van onze infosessies en webinars in oktober in je agenda. Wil je vrijwilligers, begeleiders, collega's of andere partners versterken? Stuur deze info door.

 • de Gordel

  Ontdek het volledige programma van de Gordel

  03/08/23

  Zondag 3 september staat in het teken van De Gordel! Maar wat is er nu eigenlijk allemaal te doen die dag? En op welke locaties vind je die activiteiten? We vatten het even voor jou samen.