Nieuws

 • Taalpromotie

  Vormingsmarathon voor secundaire scholen

  30/10/23

  Ben je een leerkracht, directielid of andere medewerker in een secundaire school in het arrondissement Halle-Vilvoorde? Schrijf je dan in voor gratis workshops, webinars en collegagroepen. Naast het versterken van je kennis, deel je ook praktijkervaring met andere scholen.

 • Taalpromotie
  Het lerend netwerk voorjaar 2023

  Lerend netwerk oefenkansen Nederlands voor kinderen en jongeren

  13/10/23

  Op donderdag 16 november is er het lerend netwerk 'oefenkansen Nederlands voor kinderen en jongeren' met als thema 'Meertalige animatoren: kansen en uitdagingen'.

 • Taalpromotie
  Grivok ouders

  Vijfde Boestfilmpje: een sociale sportclub

  06/09/23

  Een vijfde filmpje in de campagne 'Boest! – samen scoren met Nederlands' geeft sportclubs tips en inspiratie voor het realiseren van bijvoorbeeld ouderbetrokkenheid en ouderparticipatie.

 • Gemeenschapscentra
  vzw 'de Rand'
  Taalpromotie
  Blokjes met emoticons

  Week van het Nederlands 2023

  30/08/23

  Van 30 september tot en met 7 oktober is het de Week van het Nederlands. Dit jaar is het thema ‘gevoel en emotie’ in het Nederlands.

 • vzw 'de Rand'
  Taalpromotie
  Kalender en zandloper

  Vormingsmarathon

  10/08/23

  Wil je graag je kennis uitbreiden? Noteer nu al de data van onze infosessies en webinars in oktober in je agenda. Wil je vrijwilligers, begeleiders, collega's of andere partners versterken? Stuur deze info door.

 • vzw 'de Rand'
  Taalpromotie

  Dit was ons 1e ondersteuningsjaar secundair onderwijs

  20/07/23

  Sinds 2022 ondersteunen wij de secundaire scholen in de Vlaamse Rand en Halle in het omgaan met de sterk evoluerende talendiversiteit. Scholen kunnen een ondersteuningstraject op maat aanvragen en deelnemen aan een open aanbod. Dit is de balans na het eerste ondersteuningsjaar.

 • Gemeenschapscentra
  Taalpromotie

  Boeken kaften tijdens 'Ezelsoor'

  06/07/23

  Begin september kunnen lagereschoolkinderen en hun ouders boeken kaften in gemeenschapscentra van vzw ‘de Rand’. Ezelsoor vindt plaats in GC de Boesdaalhoeve (Sint-Genesius-Rode), GC de Moelie (Linkebeek), GC de Kam (Wezembeek-Oppem) en GC de Lijsterbes (Kraainem).

 • Gemeenschapscentra
  Taalpromotie
  Volwassen cursisten aan een tafel

  Infodagen lessen Nederlands

  05/07/23

  In augustus en september organiseert het Agentschap Integratie en Inburgering infodagen over de lessen Nederlands. Wie een cursus Nederlands of bijvoorbeeld een conversatiegroep zoekt, krijgt er informatie, kan een niveautest afleggen en meestal ook meteen inschrijven voor een cursus.

 • Gemeenschapscentra
  Taalpromotie

  Stages Nederlands

  04/07/23

  Vrijetijdsactiviteiten zijn ideaal om kinderen die Nederlands leren ook informeel de taal te laten oefenen. Tijdens leuke activiteiten gebruiken ze het Nederlands als speel- en sporttaal.

 • Taalpromotie
  Groep mensen rond een bord in het park

  Cursisten Nederlands gaan op taalsafari

  20/06/23

  Cursisten Nederlands van CVO Semper gingen op taalsafari met een natuurgids van Natuurpunt Meise. Ze testten het nieuwe project 'Troetels en kwellen'.

 • Taalpromotie
  Kinderen trekken met veel plezier aan een touw

  Een zomer vol oefenkansen Nederlands voor kinderen

  16/06/23

  In alle gemeenten zijn er deze zomer activiteiten voor kinderen: speelpleinwerkingen, stages, sportkampen … We geven je nog snel enkele inspirerende tips voor de ondersteuning van begeleiders of ouders.

 • Taalpromotie

  Open aanbod voor secundaire scholen

  22/03/23

  In 2023 ontwikkelt vzw ‘de Rand’ een open aanbod voor leerkrachten, directies en andere medewerkers van secundaire scholen in de 35 gemeenten van het arrondissement Halle-Vilvoorde.