Aanbod taalpromotie

Samen met lokale besturen versterken we sportclubs, speelpleinwerkingen, verenigingen, cultuur- en gemeenschapscentra, bibliotheken, scholen ... Dat doen we o.a. via workshops en ondersteuningstrajecten op vraag en op maat van lokale besturen, verenigingen en organisaties. We ontwikkelen ook methodieken, tips en materialen waarmee ze zelf aan de slag kunnen.

  • Computer, smartphone en notitieblok

    Webinar Duidelijk geschreven taal

    Werk je als professional in het basis- of deeltijds kunstonderwijs? Schrijf je ooit e-mails, brieven, flyers, affiches, teksten voor de website of sociale media ...? Leer hoe je de schriftelijke communicatie in je school eenvoudiger kan maken. Zo begrijpt iedereen je boodschap beter.

  • Webinar Duidelijke schriftelijke communicatie met ouders

    Als school communiceer je regelmatig met ouders. Je nodigt ouders uit voor een oudercontact of een eetfestijn, je wil regels en afspraken van de school duiden of je organiseert een infoavond en je wil hen graag uitnodigen. Dat is niet altijd een gemakkelijke opdracht. Niet alle ouders verstaan voldoende Nederlands en niet iedereen is evenveel vertrouwd met de werking van de school.

  • Mensen vanop de rug bekeken

    Infosessie De specificiteit van de Vlaamse Rand

    De Vlaamse Rand is een regio met 19 gemeenten. De demografische evoluties gaan er snel en de regio wordt superdivers. Dat brengt uitdagingen met zich mee voor wie in de regio leeft en werkt. Welke evoluties zien we, vanwaar komen ze en wat maakt de Vlaamse Rand zo specifiek?

  • Spelletjes en andere materialen

    Infosessie Taalpromotie en oefenkansen - onze materialen

    In deze infosessie leer je meer over hoe wij aan taalpromotie en oefenkansen Nederlands werken. Je krijgt vooral tijd om kennis te maken met onze materialen. Je krijgt er meer uitleg over en kan ze meteen inkijken. En misschien wil je ze daarna ook wel bestellen!

  • Collegagroep 'Boest je ouderbeleid'

    Scholen zetten vaak heel zinvolle acties op binnen hun eigen muren. Deze collegagroep biedt je de kans om te kijken hoe andere scholen werken aan hun ouderbeleid.

  • tips geschreven taal secundair onderwijs

    Tips duidelijk geschreven taal voor secundaire scholen

    Duidelijke en toegankelijke communicatie zorgt voor beter geïnformeerde ouders en vergroot de kans op een goede samenwerking tussen school, ouders en leerlingen. Met duidelijke taal maak je het alle ouders – ook de Nederlandstalige – gemakkelijker.

  • duidelijk gesproken taal voor secundaire scholen

    Tips duidelijk gesproken taal voor secundaire scholen

    Door je taalgebruik een beetje aan te passen, ben je beter te begrijpen. Zeker in je mondelinge communicatie met ouders die Nederlands aan het leren zijn, is het belangrijk om dat te doen.

  • Tips voor het onthaal van nieuwe leerlingen en hun ouders

    Bereid je voor op de inschrijvingen van nieuwe leerlingen. Betrek ouders van bij het begin, ze zijn een belangrijke partner in de schoolloopbaan van hun kind. Met een goede eerste indruk en duidelijke informatie maak je een positieve start voor de leerling, de ouders en de school.

  • Pictogrammendatabank - postkaart

    Pictogrammendatabank

    In onze pictogrammendatabank vind je afbeeldingen over allerlei thema’s. Pictogrammen kunnen je boodschap in duidelijke taal visueel ondersteunen.