Webinar Duidelijke schriftelijke communicatie met ouders

Als school communiceer je regelmatig met ouders. Je nodigt ze uit voor een oudercontact of een infoavond, je wil regels en afspraken van de school duiden of je organiseert een eetfestijn en wil hen uitnodigen. Dat is niet altijd een gemakkelijke opdracht. Niet elke ouder begrijpt voldoende Nederlands en is evenveel vertrouwd met de werking van de school.

Wat houdt deze webinar in?

Een duidelijke en toegankelijke communicatie zorgt niet alleen voor beter geïnformeerde ouders, maar vergroot ook de kans op een goede samenwerking tussen school, ouders en leerlingen.

In deze informatieve webinar krijg je info, tips en voorbeelden voor een duidelijke en toegankelijke communicatie met alle ouders. We gaan aan de slag met authentieke voorbeelden uit school-oudercommunicatie.

communiceren ouders

Voor wie? Voor iedereen die regelmatig schriftelijk moet communiceren met ouders: leerkrachten, medewerkers secretariaat, directie …

Wanneer? De webinar is op dinsdag 8 oktober 2024, je kan kiezen uit 2 tijdstippen. De webinar duurt 75 minuten.

  1. Dag: van 12.00 uur tot 13.15 uur
  2. Avond: van 19.00 uur tot 20.15 uur

Deelnemen is gratis. Inschrijven is verplicht en kan tot en met maandag 30 september. Na je inschrijving ontvang je een Teamslink om de webinar te volgen.

‘Waardevolle tips!’

‘Tips ook bruikbaar in de communicatie naar collega’s en leerlingen.’

‘Véél geleerd in 1 uur tijd!’

Reacties van deelnemers aan het webinar in schooljaar 2023-2024