Nieuws

 • Vacature

  Vacature schoolondersteuners secundair onderwijs (vast/vervanging)

  15/04/24

  Vzw ‘de Rand’ zet in opdracht van de Vlaamse overheid en de provincie Vlaams-Brabant in op het Nederlands als verbindende taal én op gemeenschapsvorming in de Vlaamse Rand. Dat gebeurt via 5 pijlers, waaronder taalpromotie. Het team taalpromotie ondersteunt lokale besturen, scholen en organisaties met trajecten en acties die inzetten op uitdagingen op het vlak van de talendiversiteit en oefenkansen Nederlands. Voor die opdracht zoeken wij 2 schoolondersteuners.

 • vzw 'de Rand'
  Taalpromotie

  Bevraging buitenschoolse kinderopvang

  08/03/24

  Vanaf 2026 treedt er een nieuw decreet buitenschoolse opvang en activiteiten (BOA) in werking. Daarin is er aandacht voor taalstimulering Nederlands bij de kinderen en de kennis Nederlands van de kinderbegeleiders.

 • Gemeenschapscentra
  vzw 'de Rand'
  Taalpromotie
  Zangers voorstelling 'Dag vreemde man'

  Dag vreemde man - liedjes en levensverhalen

  05/02/24

  Op 9 februari 2024 gaat 'Dag vreemde man' in première in Het Bolwerk in Vilvoorde. Je kan de voorstelling later dit voorjaar ook in andere cultuur- en gemeenschapscentra in de Vlaamse Rand zien.

 • Gemeenschapscentra
  vzw 'de Rand'
  Taalpromotie

  Taalstimulering voor kinderen in de gemeenschapscentra

  01/02/24

  De gemeenschapscentra organiseren taalstages en andere taalstimulerende initiatieven voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De kinderen breiden al spelend hun kennis Nederlands uit en worden gestimuleerd om zo veel mogelijk Nederlands te spreken.

 • vzw 'de Rand'
  Taalpromotie

  Samenwerking vzw 'de Rand' en de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk

  24/01/24

  Vzw ‘de Rand’ en de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) werken in 2024 nauw samen om speelpleinwerkingen in de Vlaamse Rand te ondersteunen. De focus van de samenwerking ligt op oefenkansen Nederlands op het speelplein.

 • vzw 'de Rand'
  Vacature

  Oproep onafhankelijke bestuurder

  23/01/24

  Vzw ‘de Rand’ is een agentschap van de Vlaamse overheid en de provincie Vlaams-Brabant, met ongeveer 80 personeelsleden en een omzet van circa 7 miljoen euro. Vzw ‘de Rand’ ondersteunt en bevordert het Nederlandstalige karakter van de Vlaamse rand rond Brussel, met een bijzondere focus op de 6 faciliteitengemeenten.

 • vzw 'de Rand'
  Taalpromotie
  Pijlen in alle richtingen

  Vormingsaanbod voorjaar 2024

  11/12/23

  Is jouw goede voornemen voor 2024 nog iets bijleren? Noteer dan nu al de data van onze infosessies, workshops en webinars in het voorjaar van 2024. Wil je graag dat je vrijwilligers, begeleiders, collega's of andere partners ook een van onze vormingen volgen? Stuur de info dan door naar hen.

 • schooljaar van het Nederlands

  Schooljaar van het Nederlands

  08/11/23

  Vlaams onderwijsminister, Ben Weyts, maakt van 2023-2024 het schooljaar van het Nederlands. In dat schooljaar rolt hij initiatieven die het Nederlands van de leerlingen versterken uit. De focus op het Nederlands sluit aan bij onze opdracht om de secundaire scholen in de Vlaamse Rand en Halle te ondersteunen (Boest je school).

 • Taalpromotie

  Vormingsmarathon voor secundaire scholen

  30/10/23

  Ben je een leerkracht, directielid of andere medewerker in een secundaire school in het arrondissement Halle-Vilvoorde? Schrijf je dan in voor gratis workshops, webinars en collegagroepen. Naast het versterken van je kennis, deel je ook praktijkervaring met andere scholen.

 • herfststages

  Stages tijdens de herfstvakantie

  25/10/23

  Ken je ouders die nog op zoek zijn naar een leuke stage voor kinderen? Informeer ze over de creatieve en kunsteducatieve stages in de gemeenschapscentra van vzw 'de Rand'.

 • Taalpromotie
  Het lerend netwerk voorjaar 2023

  Lerend netwerk oefenkansen Nederlands voor kinderen en jongeren

  13/10/23

  Op donderdag 16 november is er het lerend netwerk 'oefenkansen Nederlands voor kinderen en jongeren' met als thema 'Meertalige animatoren: kansen en uitdagingen'.

 • vzw 'de Rand'

  Terugblik op ons netwerkmoment 'Wat met de Rand?'

  04/10/23

  Vorig jaar bestond vzw ‘de Rand’ 25 jaar. In de nasleep van corona hebben we ons verjaardagsfeest even uitgesteld, maar afgelopen maandag maakten we dit goed tijdens ons allereerste netwerkmoment.