Taalpromotie

Open aanbod voor secundaire scholen

22/03/23

In 2023 ontwikkelt vzw ‘de Rand’ een open aanbod voor leerkrachten, directies en andere medewerkers van secundaire scholen in de 35 gemeenten van het arrondissement Halle-Vilvoorde.

Sinds 2022 ondersteunt vzw ‘de Rand’ in opdracht van minister Ben Weyts, bevoegd voor de Vlaamse Rand, de secundaire scholen in de Vlaamse Rand en Halle. De scholen krijgen ondersteuning op maat in taalbeleid, ouderbeleid en oefenkansen Nederlands voor de leerlingen.

Vanaf nu kunnen leerkrachten, directies en andere medewerkers van scholen in het arrondissement Halle-Vilvoorde zich inschrijven voor een open aanbod.

Het aanbod dit voorjaar:

Het team taalpromotie organiseert ook webinars en infosessies die breder gaan dan onderwijs. Ook daar zijn medewerkers van secundaire scholen welkom. Lees meer.

Meer nieuws

 • Vacature medewerker administratie en communicatie

  19/06/24

  Als medewerker administratie en communicatie verzorg je het onthaal in het gemeenschapscentrum GC de Kam. Je bent het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. In je takenpakket zitten zowel administratieve, financiële, communicatieve als logistieke opdrachten die zorgen voor een vlotte werking van het gemeenschapscentrum.

 • Ontdek cultuurseizoen 2024-2025

  17/06/24

  Het is zover! Het programma voor het nieuwe cultuurseizoen 2024-2025 is bekend en de ticketverkoop is gestart. Ontdek het gevarieerde aanbod in onze 7 gemeenschapscentra! Van theater en muziek tot workshops en lezingen, er is voor ieder wat wils.

 • beleidsvoorbereidende adviesgroep sport

  Beleidsvoorbereidende adviesgroepen cultuur, jeugd en sport

  05/06/24

  Lokale en bovenlokale organisaties doorlopen een voorbereidend beleidsplanningsproces. Ze maken een omgevingsanalyse en denken na over doelstellingen, acties en indicatoren. Vzw ‘de Rand’ brengt partners samen om signalen over vrijetijdsparticipatie in de context van de Vlaamse Rand te verzamelen en te kijken welke acties er nodig zijn.