Taalpromotie

Open aanbod voor secundaire scholen

22/03/23

In 2023 ontwikkelt vzw ‘de Rand’ een open aanbod voor leerkrachten, directies en andere medewerkers van secundaire scholen in de 35 gemeenten van het arrondissement Halle-Vilvoorde.

Sinds 2022 ondersteunt vzw ‘de Rand’ in opdracht van minister Ben Weyts, bevoegd voor de Vlaamse Rand, de secundaire scholen in de Vlaamse Rand en Halle. De scholen krijgen ondersteuning op maat in taalbeleid, ouderbeleid en oefenkansen Nederlands voor de leerlingen.

Vanaf nu kunnen leerkrachten, directies en andere medewerkers van scholen in het arrondissement Halle-Vilvoorde zich inschrijven voor een open aanbod.

Het aanbod dit voorjaar:

Het team taalpromotie organiseert ook webinars en infosessies die breder gaan dan onderwijs. Ook daar zijn medewerkers van secundaire scholen welkom. Lees meer.

Meer nieuws

 • Vacature

  Vacature medewerker administratie en communicatie

  20/11/23

  Als medewerker administratie en communicatie verzorg je het onthaal in GC de Boesdaalhoeve. Je bent het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. In je takenpakket zitten zowel administratieve, communicatieve, financiële en logistieke opdrachten die zorgen voor een vlotte werking van het gemeenschapscentrum.

 • Gemeenschapscentra
  Vacature
  het café van GC de moelie

  Gezocht: caféuitbater met huisbewaardersfunctie

  12/11/23

  Vzw ‘de Rand’ zoekt een nieuwe zelfstandige uitbater voor haar eetcafé in het plaatselijke gemeenschapscentrum de Moelie.

 • schooljaar van het Nederlands

  Schooljaar van het Nederlands

  08/11/23

  Vlaams onderwijsminister, Ben Weyts, maakt van 2023-2024 het schooljaar van het Nederlands. In dat schooljaar rolt hij initiatieven die het Nederlands van de leerlingen versterken uit. De focus op het Nederlands sluit aan bij onze opdracht om de secundaire scholen in de Vlaamse Rand en Halle te ondersteunen (Boest je school).