Taalpromotie

Open aanbod infosessies en webinars

06/02/23

Wil je zelf graag je kennis uitbreiden? Wil je vrijwilligers, begeleiders of andere partners versterken? Goed nieuws: dit voorjaar kan je bij ons infosessies en webinars volgen. Noteer de data al in je agenda of op je kalender. Hou onze website in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

kalender en zandloper

Ons programma voor het voorjaar:

 • Maandag 24 april 2023 van 14.00 tot 15.15 uur: webinar 'Hoe leren volwassenen Nederlands?' - krijg informatie over mogelijke drempels in het leerproces & tips over hoe je als Nederlandstalige kan helpen - via Teams

Je kan die dag voor 1 van beide infosessies inschrijven, of voor allebei.

 • Woensdag 10 mei 2023 van 19.00 tot 20.15 uur: webinar 'Duidelijk geschreven taal' - leer hoe je de schriftelijke communicatie in je club, vereniging of organisatie eenvoudiger kan maken - via Teams

Vragen? taalpromotie@derand.be

De infosessies en webinars zijn gratis.

Meer nieuws

 • Vacature

  Vacature schoolondersteuners secundair onderwijs (vast/vervanging)

  15/04/24

  Vzw ‘de Rand’ zet in opdracht van de Vlaamse overheid en de provincie Vlaams-Brabant in op het Nederlands als verbindende taal én op gemeenschapsvorming in de Vlaamse Rand. Dat gebeurt via 5 pijlers, waaronder taalpromotie. Het team taalpromotie ondersteunt lokale besturen, scholen en organisaties met trajecten en acties die inzetten op uitdagingen op het vlak van de talendiversiteit en oefenkansen Nederlands. Voor die opdracht zoeken wij 2 schoolondersteuners.

 • vzw 'de Rand'
  Taalpromotie

  Bevraging buitenschoolse kinderopvang

  08/03/24

  Vanaf 2026 treedt er een nieuw decreet buitenschoolse opvang en activiteiten (BOA) in werking. Daarin is er aandacht voor taalstimulering Nederlands bij de kinderen en de kennis Nederlands van de kinderbegeleiders.

 • Gemeenschapscentra
  vzw 'de Rand'
  Taalpromotie
  Zangers voorstelling 'Dag vreemde man'

  Dag vreemde man - liedjes en levensverhalen

  05/02/24

  Op 9 februari 2024 gaat 'Dag vreemde man' in première in Het Bolwerk in Vilvoorde. Je kan de voorstelling later dit voorjaar ook in andere cultuur- en gemeenschapscentra in de Vlaamse Rand zien.