Aanbod taalpromotie

Samen met lokale besturen versterken we sportclubs, speelpleinwerkingen, verenigingen, cultuur- en gemeenschapscentra, bibliotheken, scholen ... Dat doen we o.a. via workshops en ondersteuningstrajecten op vraag en op maat van lokale besturen, verenigingen en organisaties. We ontwikkelen ook methodieken, tips en materialen waarmee ze zelf aan de slag kunnen.

 • Mensen vanop de rug bekeken

  Infosessie De specificiteit van de Vlaamse Rand

  De Vlaamse Rand is een regio met 19 gemeenten. De demografische evoluties gaan er snel en de regio wordt superdivers. Dat brengt uitdagingen met zich mee voor wie in de regio leeft en werkt. Welke evoluties zien we, vanwaar komen ze en wat maakt de Vlaamse Rand zo specifiek?

 • duidelijk gesproken taal voor secundaire scholen

  Tips duidelijk gesproken taal voor secundaire scholen

  Door je taalgebruik een beetje aan te passen, ben je beter te begrijpen. Zeker in je mondelinge communicatie met ouders die Nederlands aan het leren zijn, is het belangrijk om dat te doen.

 • Voeten met daarvoor 5 pijlen in verschillende richtingen

  Online infosessie Taalpromotie en oefenkansen Nederlands

  In deze infosessie leer je meer over hoe wij aan taalpromotie en oefenkansen Nederlands werken en voor welke doelgroepen we dat doen. Je krijgt een beter zicht op de domeinen waarin we werken.

 • Computer, smartphone en notitieblok

  Webinar duidelijk geschreven taal

  Werk je als professional in het basis- of deeltijds kunstonderwijs? Schrijf je ooit e-mails, brieven, flyers, affiches, teksten voor de website of sociale media ...? Leer hoe je de schriftelijke communicatie in je school eenvoudiger kan maken. Zo begrijpt iedereen je boodschap beter.

 • jeugd - tips communiceren ouders

  Tips voor communiceren met ouders

  Goede communicatie zorgt voor goed geïnformeerde ouders. Kinderen van wie de ouders goed geïnformeerd zijn, hebben meer kans om zich goed te voelen in je werking. Als organisator of begeleider speel jij daarin een grote rol. Maak een goede indruk en betrek ouders, ook ouders die nog niet veel Nederlands begrijpen en spreken.

 • Hand schrijft in een schrift

  Workshop duidelijk geschreven taal

  De tips in de workshop ‘duidelijk geschreven taal’ helpen je om je teksten verstaanbaar te maken voor iedereen. Richt je je in je communicatie ook naar anderstaligen? Dan geven we je wat uitleg over het leerproces van mensen die Nederlands leren.

 • tips geschreven taal secundair onderwijs

  Tips duidelijk geschreven taal voor secundaire scholen

  Duidelijke en toegankelijke communicatie zorgt voor beter geïnformeerde ouders en vergroot de kans op een goede samenwerking tussen school, ouders en leerlingen. Met duidelijke taal maak je het alle ouders – ook de Nederlandstalige – gemakkelijker.

 • Checklist afvinken

  Checklists duidelijke taal

  Zoek je een houvast als je iets op een duidelijke manier in het Nederlands moet schrijven? Gebruik onze checklists.

 • Mensen met tekstballon

  Duidelijk gesproken taal

  Wil je helder en toegankelijk communiceren met anderstaligen? We geven je enkele tips die de communicatie met je anderstalige collega’s, klanten, leden, ouders, bezoekers … kunnen verbeteren, ook als ze het af en toe wat moeilijk hebben met het Nederlands.

 • Handen houden tekstballonnen in de lucht

  Workshop duidelijk gesproken taal

  In de workshop ‘duidelijk gesproken taal’ leer je waar je op moet letten als je praat met iemand die Nederlands leert. Je krijgt ook wat uitleg over het leerproces van mensen die Nederlands leren.

 • Pictogrammendatabank - postkaart

  Pictogrammendatabank

  In onze pictogrammendatabank vind je afbeeldingen over allerlei thema’s. Pictogrammen kunnen je boodschap in duidelijke taal visueel ondersteunen.

 • Schrift met stiften

  Duidelijk geschreven taal

  Wil je helder en toegankelijk communiceren met anderstaligen? We geven je enkele tips die de communicatie met je anderstalige collega’s, klanten, leden, ouders, bezoekers … kunnen verbeteren, ook als ze het af en toe wat moeilijk hebben met het Nederlands.