Aanbod taalpromotie

Samen met lokale besturen versterken we sportclubs, speelpleinwerkingen, verenigingen, cultuur- en gemeenschapscentra, bibliotheken, scholen ... Dat doen we o.a. via workshops en ondersteuningstrajecten op vraag en op maat van lokale besturen, verenigingen en organisaties. We ontwikkelen ook methodieken, tips en materialen waarmee ze zelf aan de slag kunnen.

 • Kalender met klok en post-its

  Infosessie taalpromotie

  In onze infosessies taalpromotie kan je kennismaken met ons. Je leert meer over hoe wij aan taalpromotie en oefenkansen Nederlands werken, krijgt een beter zicht op de domeinen waarin we werken en krijgt een overzicht van onze materialen en werkvormen. 

 • Mensen spelen een spel

  Spel Van hier naar daar

  Van hier naar daar is een spel voor Nederlands- en anderstaligen. Het brengt mensen met een verschillende (taal)achtergrond samen en stimuleert wederzijds respect.

 • Tekst corrigeren

  Redactiewerk 'heerlijk helder'

  Werk je voor een lokaal bestuur en vind je het moeilijk om je teksten ‘heerlijk helder’ te krijgen voor een breed publiek? Schakel het redactieteam van vzw ‘de Rand’ in.

 • Schrift met stiften

  Duidelijk geschreven taal

  Wil je helder en toegankelijk communiceren met anderstaligen? We geven je enkele tips die de communicatie met je anderstalige collega’s, klanten, leden, ouders, bezoekers … kunnen verbeteren, ook als ze het af en toe wat moeilijk hebben met het Nederlands.

 • Mensen applaudisseren

  Podiumactiviteiten

  Theater- en muziekproducties op maat van mensen die Nederlands leren zijn ideaal om Nederlands te oefenen. Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken met het aanbod van cultuur- en gemeenschapscentra, bibliotheken …

 • Pictogrammendatabank - postkaart

  Pictogrammendatabank

  In onze pictogrammendatabank vind je afbeeldingen over allerlei thema’s. Pictogrammen kunnen je boodschap in duidelijke taal visueel ondersteunen.

 • Man leest in het kookboek Cuisine Mundial

  Kookboek 'Cuisine Mundial'

  Voor de 5e verjaardag van Cuisine Mundial maakten GC de Kam en enkele verenigingen een kookboek in eenvoudig Nederlands.

 • Cd's in hoesje

  Liedjes (cd's)

  Wie Nederlands leert, kan de cd’s van Lennaert Maes en de Bonski’s thuis beluisteren. Of kinderen, tieners en volwassenen kunnen er samen met hun leerkracht naar luisteren in de les Nederlands en er oefeningen mee maken.

 • Twee vrouwen praten met elkaar

  Taaliconen

  Met taaliconen toon je aan je bezoekers dat ze welkom zijn op je activiteiten. Ze weten met de iconen meteen ook hoeveel Nederlands ze moeten kennen om op een comfortabele manier te kunnen volgen.

 • Checklist afvinken

  Checklists duidelijke taal

  Zoek je een houvast als je iets op een duidelijke manier in het Nederlands moet schrijven? Gebruik onze checklists.

 • Mannen koken samen

  Bijt in je vrije tijd

  Bijt in je vrije tijd laat volwassen cursisten Nederlands kennismaken met plaatselijke Nederlandstalige organisaties en activiteiten.

 • Meisje leest stripverhaal

  Stripverhalen

  Bij de podiumproducties op maat van anderstaligen maken wij in samenwerking met partners ludieke aanvullingen op de voorstellingen zoals cd’s of stripverhalen.