Kennismaking met het cultuurcentrum

Tijdens een zoektocht maken cursisten Nederlands kennis met het cultuur- of gemeenschapscentrum. In groep leggen ze een parcours af en voeren ze eenvoudige opdrachten uit, aangepast aan hun taalniveau.

Mensen kijken omhoog naar een scherm
David Legrève

Zoek je een toegankelijke manier om de werking van je cultuur- of gemeenschapscentrum voor te stellen aan mensen die nog niet zo lang Nederlands leren? Vaak is een algemene toelichting nog te moeilijk. Wij werkten een erg laagdrempelige zoektocht uit.

Tijdens de zoektocht maken cursisten Nederlands kennis met het cultuur- of gemeenschapscentrum. In kleine groepjes leggen ze een parcours af. De zoektocht is een interactieve, speelse kennismaking met het cultuur- of gemeenschapscentrum.

Man opent deur in een gang
David Legrève

De cursisten bezoeken een 5-tal lokalen/zalen en voeren daar telkens een eenvoudige opdracht uit, aangepast aan hun taalniveau.

Vóór de opdracht krijgen ze in enkele zinnen informatie over de activiteiten die in dat lokaal/die zaal mogelijk zijn. Het is meteen ook de gelegenheid om bijvoorbeeld iets over de verenigingen en de podiumvoorstellingen te vertellen.