Aanbod taalpromotie

Samen met lokale besturen versterken we sportclubs, speelpleinwerkingen, verenigingen, cultuur- en gemeenschapscentra, bibliotheken, scholen ... Dat doen we o.a. via workshops en ondersteuningstrajecten op vraag en op maat van lokale besturen, verenigingen en organisaties. We ontwikkelen ook methodieken, tips en materialen waarmee ze zelf aan de slag kunnen.

  • Webinar - Ouderbetrokkenheid in de club (ism. Voetbal Vlaanderen)

    Sportclubs doen veel inspanningen om alle ouders te informeren, te bereiken en te betrekken. Elke ouder is betrokken, niet elke ouder participeert. Denk als club na over wat je van ouders verwacht en wat je nodig hebt voor een goede clubwerking. Deze webinar wordt georganiseerd in opdracht van Voetbal Vlaanderen en is toegankelijk voor andere sporttakken.

  • Webinar 'Talige begeleidershouding bij sportbegeleiders'

    Hoe ga je om met een grote talendiversiteit in de sportclub of je ploeg? Hoe zorg je dat alle kinderen meespelen, ook als taal een drempel is en hoe kan je tijdens het begeleiden van een sportactiviteit of training, wedstrijd taal stimuleren? Leer hoe je van het Nederlands een leuke sporttaal maakt.

  • Workshop ‘Een talig vakantiekamp? Natuurtalent: Een voorbeeld uit de praktijk’

    Vzw Hengstenberg omschrijft hun vakantiekamp als ‘een plek waar iedereen zich thuis mag voelen door in te zetten op hun TALENTEN’. Kom in deze sessie te weten hoe ze het taaltalent van de kinderen alle kansen geven.

  • Workshop taalcoach op een vrijetijdsinitiatief

    Steeds meer vrijetijdsinitiatieven werken met een taalcoach, taalanimator of taalambassadeur. Kom in deze workshop te weten welke rollen zo’n taalcoach kan opnemen.

  • Spelletjes en andere materialen

    Infosessie Taalpromotie en oefenkansen - onze materialen

    In deze infosessie leer je meer over hoe wij aan taalpromotie en oefenkansen Nederlands werken. Je krijgt vooral tijd om kennis te maken met onze materialen. Je krijgt er meer uitleg over en kan ze meteen inkijken. En misschien wil je ze daarna ook wel bestellen!

  • Mensen vanop de rug bekeken

    Infosessie De specificiteit van de Vlaamse Rand

    De Vlaamse Rand is een regio met 19 gemeenten. De demografische evoluties gaan er snel en de regio wordt superdivers. Dat brengt uitdagingen met zich mee voor wie in de regio leeft en werkt. Welke evoluties zien we, vanwaar komen ze en wat maakt de Vlaamse Rand zo specifiek?

  • Kinderen met tennisracket

    Sportwoordenboekje 'Mijn kind wil sporten!'

    Bewegen is gezond. Daarom gaan veel ouders op zoek naar een sportieve vrijetijdsactiviteit voor de kinderen. Voor ouders die nog niet veel Nederlands begrijpen en spreken is dat niet gemakkelijk. Het sportwoordenboekje helpt ouders in hun communicatie.

  • Webinar communiceren met anderstalige ouders in een vrijetijdswerking

    Als organisator of begeleider speel je een rol om ouders goed te informeren. Leer hoe je ook ouders die niet zo goed Nederlands begrijpen en spreken kan informeren.

  • SportNed-app

    Leer en oefen Nederlands in onze 'digitale sportclub'.
    SportNed helpt sportbegeleiders, sporters en sportouders om functioneel Nederlands te leren en oefenen in de context van sport. In de app Linguineo Pro vind je nu een gratis SportNed-pakket met woordenschat en interactieve oefeningen.

  • Speldoos voetbal

    Met deze speldoos leren en oefenen kinderen die nog geen of weinig Nederlands kennen op een speelse manier essentiële woordenschat uit de voetbalclub. Dat kan met het klassieke memory, pictionary en andere spelvormen.

  • Red Flames kijken in voetbalwoordenboekje

    Voetbalwoordenboekje 'Aftrap Nederlands'

    Het voetbalboekje is leuk voor wie van voetbal houdt, lid is van een Nederlandstalige voetbalclub of deelneemt aan een voetbalstage. Kinderen en ouders leren met het boekje de belangrijkste woordenschat in het Nederlands. In het boekje staan ook spelletjes om Nederlands te oefenen.

  • ouders langs de lijn

    Ouderbetrokkenheid in de sportclub

    Sportclubs doen veel inspanningen om alle ouders te informeren, te bereiken en te betrekken. Elke ouder is betrokken, niet elke ouder participeert. Denk als club na over wat je van ouders verwacht en wat je nodig hebt voor een goede clubwerking.