Aanbod taalpromotie

Samen met lokale besturen versterken we sportclubs, speelpleinwerkingen, verenigingen, cultuur- en gemeenschapscentra, bibliotheken, scholen ... Dat doen we o.a. via workshops en ondersteuningstrajecten op vraag en op maat van lokale besturen, verenigingen en organisaties. We ontwikkelen ook methodieken, tips en materialen waarmee ze zelf aan de slag kunnen.

 • Kalender met klok en post-its

  Infosessie taalpromotie

  In onze infosessies taalpromotie kan je kennismaken met ons. Je leert meer over hoe wij aan taalpromotie en oefenkansen Nederlands werken, krijgt een beter zicht op de domeinen waarin we werken en krijgt een overzicht van onze materialen en werkvormen. 

 • Pictogrammendatabank - postkaart

  Pictogrammendatabank

  In onze pictogrammendatabank vind je afbeeldingen over allerlei thema’s. Pictogrammen kunnen je boodschap in duidelijke taal visueel ondersteunen.

 • Speldoos vrije tijd

  Met deze speldoos leren en oefenen kinderen die nog geen of weinig Nederlands kennen op een speelse manier woorden, via het klassieke memory, pictionary en andere spelvormen.

 • infosessie jeugd

  Infosessie ondersteuning jeugd(werk)aanbod

  We komen graag langs in jouw gemeente of organisatie om toe te lichten en te bespreken hoe we kunnen samenwerken. 

 • talige begeleidershouding

  Workshop ‘Een talige begeleidershouding’

  Tijdens vrijetijdsactiviteiten voor kinderen hoor je verschillende talen. Kinderen spelen vaak in hun moedertaal. Dat is een deel van hun identiteit. Met een talige begeleidershouding creëren begeleiders speel- en taalkansen voor alle kinderen.

 • Nederlands uitbreiden via voorlezen

  Workshop 'Al spelend Nederlands uitbreiden'

  Lokale besturen en andere partners organiseren activiteiten om het Nederlands van kinderen in de vrije tijd uit te breiden en te versterken.

 • hoe verwerven kinderen taal

  Workshop ‘Hoe verwerven kinderen taal?’

  Kinderen die Nederlands leren, nemen vaak deel aan taalstimulerende activiteiten in de vrije tijd, op advies van de school of omdat hun ouders willen dat ze meertalig worden. Organisatoren, vrijwilligers en begeleiders van een taalstimulerend aanbod verdienen de nodige ondersteuning.

 • jeugdwerkcafé

  Jeugdwerkcafé

  Sommige lokale jeugdverenigingen bereiken al een divers publiek. Andere zoeken manieren om een divers publiek aan te trekken. 

 • visietekst

  Visietekst 'oefenkansen kinderen, tieners en jongeren'

  In een snel evoluerende regio als de Vlaamse Rand komen taalkansen in de vrije tijd niet altijd vanzelf. Er zijn gerichte keuzes en acties nodig om tot kwalitatieve oefenkansen Nederlands te komen. Wij ondersteunen lokale besturen en vrijetijdspartners om die gerichte keuzes te maken.

 • workshop begeleider

  Workshops ‘taalstimulering in de vrije tijd van kinderen’

  Wij organiseren met de provincie Vlaams-Brabant en andere partners open workshops over taalstimulering Nederlands in de vrije tijd van kinderen.

 • Alaboemsasa

  Alaboemsasa

  Steeds vaker nemen kinderen die het Nederlands niet als thuistaal hebben deel aan vrijetijdsactiviteiten in het Nederlands. Een filmpje, een poster met tips en enkele extra's ondersteunen begeleiders in het jeugdwerk om positief om te gaan met die talendiversiteit.

 • coaching jeugd

  Coaching jeugd(werk)aanbod

  We begeleiden workshops, maar ook ondersteuning op het terrein is mogelijk.