Taalpromotie

Webinar: oefenkansen Nederlands in de vrije tijd van kinderen

20/09/22

Las jij onze visietekst over oefenkansen in de vrije tijd van kinderen al?
Bij die visietekst hoort ook een handleiding waarmee je lokaal een oefening kan doen. Daarin breng je eerst je aanbod en je doelgroep in kaart. Daarna kijk je of er eventueel hiaten in het aanbod zitten, je een bepaalde doelgroep niet bereikt, de ondersteuning van begeleiders op maat is, je communicatie naar ouders toegankelijk is …

 

webinar oefenkansen kinderen

Wil je in jouw gemeente aan de slag met de handleiding? Schrijf je in voor het gratis webinar.

Wanneer?
Maandag 17 oktober van 10 tot 11.30 uur.

Voor wie?
Iedereen die in een lokaal bestuur in aanraking komt met het thema: van schepenen, integratieambtenaren en vrijetijdscoördinatoren tot jeugdconsulenten, sportfunctionarissen of medewerkers gelijke kansen.

Inschrijven?
Je kan niet meer inschrijven voor dit webinar. Het maximumaantal deelnemers is bereikt. Heb je ook interesse in dit thema? Stuur een e-mail naar jeugd@derand.be. Wie al ingeschreven is, krijgt de Teamslink per mail. 

Lees de visietekst.

Meer nieuws

 • Taalpromotie
  stages Nederlands

  Stages Nederlands

  02/02/23

  Vrijetijdsactiviteiten zijn ideaal om kinderen die Nederlands leren ook informeel de taal te laten oefenen. Tijdens leuke activiteiten gebruiken ze het Nederlands als speel- en sporttaal.

 • Vacature

  Vacature (eind)redacteur gemeenschapskranten

  02/02/23

  Vzw ‘de Rand’ zet in opdracht van de Vlaamse overheid en de provincie Vlaams-Brabant in op het Nederlands als verbindende taal én op gemeenschapsvorming in de Vlaamse Rand. Dat gebeurt via 5 pijlers, onder meer door het maandelijks uitgeven van een gemeenschapskrant met lokale, culturele en maatschappelijke informatie in de zes gemeenten met bijzonder taalstatuut. Het team publicatie publiceert RandKrant en gemeenschapskranten over de Vlaamse Rand rond Brussel. Binnen die opdracht zoeken wij een eindredacteur.

 • Vacature
  Randatlas

  Vacature gemeenschapswerker

  26/01/23

  GC de Kam en GC de Lijsterbes hebben de boeiende taak om het culturele én het gemeenschapsleven te activeren en te stimuleren. Beide centra zijn, in het kader van het plan Samenleven, op zoek naar een gemeenschapswerker om de algemene werking te versterken en acties rond samenleven mee uit te bouwen.