Taalpromotie

Naar een sterker taalbeleid in 23 scholen

21/05/24

Aan een vormingstraject i.s.m. het Centrum Taal en Onderwijs (KU Leuven) namen meer dan 100 leraren van 23 secundaire scholen deel. Ze kregen knowhow om in hun school een taalbeleid te starten of te optimaliseren en om de collega’s in hun klaspraktijk te ondersteunen.

CTO traject taalbeleid

Via een interactieve aanpak gingen ze aan de slag met kaders, voorbeeldmateriaal, casussen, tussentijdse opdrachten en praktijkuitwisseling. Zo kregen ze kansen om zich te verdiepen in taaldidactiek, evaluatie van taalcompetenties … en ervaarden ze hoe ze een taalbeleid kunnen uitrollen. Met die kennis en handvaten gingen ze aan de slag op hun school.

Op 21 maart kwamen alle deelnemende scholen samen voor een terugkommoment. De ervaringsuitwisseling tussen deelnemers van scholen in de Vlaamse Rand was een meerwaarde.

Wil jij ook iets betekenen op het vlak van taalbeleid? Kijk dan op www.taalbeleid.be.

Meer nieuws

 • Gordel pakt uit met opvallende nieuwigheden

  05/07/24

  Op zondag 1 september komt De Gordel met nieuwe activiteiten, met een focus op het groene en Vlaamse karakter van de Rand. Dit jaar is er voor het eerst ook een aanbod voor mensen met een verstandelijke beperking en straatsporten, inclusief een ‘slackline’ tussen de torens van het gemeentehuis in Dilbeek. Inschrijven kan nu. 'Iedereen is welkom om de Vlaamse Rand te vieren', zegt minister Ben Weyts. Voor elke deelnemer planten we een extra boom of struik. Maak de Rand groener!

 • Vacature verantwoordelijke gemeenschapscentrum

  03/07/24

  Voor GC de Kam in Wezembeek-Oppem zoeken we een verantwoordelijke voor het gemeenschapscentrum. Wil jij graag een job waarin je kan focussen op gemeenschapswerking en waarbij je de leiding hebt over een klein team van 6 medewerkers, dan is deze job iets voor jou.

 • Vacature stafmedewerker ICT

  28/06/24

  Vzw ‘de Rand’ zoekt een enthousiaste collega die energie krijgt van het inzetten van zijn/haar globale ICT-skills in een uitdagende en multisite (#8 locaties) omgeving. Onze ideale collega is een teamspeler die zelfstandig werkt en ook regelmatig op pad is om technische ondersteuning te bieden en ICT-oplossingen te implementeren op verschillende locaties. Daarom moet de stafmedewerker ICT op maat kunnen communiceren met collega's en externe stakeholders, én kennis kunnen overbrengen over nieuwe technologieën en ICT-oplossingen.