Taalpromotie

Lerend netwerk oefenkansen Nederlands voor kinderen en jongeren

13/10/23

Op donderdag 16 november is er het lerend netwerk 'oefenkansen Nederlands voor kinderen en jongeren' met als thema 'Meertalige animatoren: kansen en uitdagingen'.

Het lerend netwerk voorjaar 2023

Tweemaal per jaar organiseert vzw 'de Rand' een lerend netwerk oefenkansen Nederlands voor kinderen en jongeren. We wisselen goede praktijken en ideeën uit. We denken samen na over kansen en uitdagingen in de 19 gemeenten in de Vlaamse Rand. In de voorbije sessies hadden we het onder andere over ‘oefenkansen voor kinderen EN ouders’, ‘taalstimulerende initiatieven op het speelplein’ en ‘de visietekst oefenkansen Nederlands voor kinderen en jongeren in de vrije tijd’.

Op 16 november is het thema: 'Meertalige animatoren: kansen en uitdagingen' aan de beurt. We luisteren naar goede praktijkervaringen en werken in groepjes aan concrete vraagstukken.

Het lerend netwerk is voor al wie in de 19 Vlaamse Randgemeenten werkt met kinderen en jongeren en wil inzetten op oefenkansen Nederlands. Dat kunnen consulenten jeugd, integratie, diversiteit of taal zijn. Medewerkers van een bibliotheek, het Huis van het Kind, een cultuurcentrum, een sociaal huis of organisatoren van activiteiten voor kinderen en jongeren. Ook bovenlokale partners met een werking in de Vlaamse Rand zijn welkom.

Meer nieuws

 • Cursus naaien

  Ondersteuning 'heerlijk helder': samenwerking met Femma – Tijd voor Mij

  02/05/24

  Sinds 2021 werken ons redactieteam Heerlijk Helder en het team taalpromotie samen met Femma – Tijd voor Mij.

  De redacteurs brachten meer structuur in de lesnota’s en doeboeken van de coaches van Tijd voor mij, formuleerden de teksten iets duidelijker en gaven tips voor de lay-out van de nota’s. De stafmedewerker Heerlijk Helder zorgde voor de eindredactie, een lijst van foto’s waarmee de coaches hun workshops visueel kunnen ondersteunen en ze gaf enkele workshops over duidelijke taal en hoe je van een workshop een kwaliteitsvolle oefenkans Nederlands maakt.

 • Vacature medewerker administratie en communicatie

  30/04/24

  Als medewerker administratie en communicatie verzorg je het onthaal in het gemeenschapscentrum GC de Kam. Je bent het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. In je takenpakket zitten zowel administratieve, financiële, communicatieve als logistieke opdrachten die zorgen voor een vlotte werking van het gemeenschapscentrum.

 • Gordel jij mee op zondag 1 september?

  18/04/24

  Op zondag 1 september sluiten we de zomer, zoals de traditie het wil, af met een fijne familiedag tijdens De Gordel. Wie mee wil gordelen kan net zoals de voorbije jaren terecht in het provinciedomein in Huizingen. Daarnaast zal Dilbeek dit jaar de focusgemeente zijn.