Taalpromotie

Lerend netwerk oefenkansen Nederlands voor kinderen en jongeren

13/10/23

Op donderdag 16 november is er het lerend netwerk 'oefenkansen Nederlands voor kinderen en jongeren' met als thema 'Meertalige animatoren: kansen en uitdagingen'.

Het lerend netwerk voorjaar 2023

Tweemaal per jaar organiseert vzw 'de Rand' een lerend netwerk oefenkansen Nederlands voor kinderen en jongeren. We wisselen goede praktijken en ideeën uit. We denken samen na over kansen en uitdagingen in de 19 gemeenten in de Vlaamse Rand. In de voorbije sessies hadden we het onder andere over ‘oefenkansen voor kinderen EN ouders’, ‘taalstimulerende initiatieven op het speelplein’ en ‘de visietekst oefenkansen Nederlands voor kinderen en jongeren in de vrije tijd’.

Op 16 november is het thema: 'Meertalige animatoren: kansen en uitdagingen' aan de beurt. We luisteren naar goede praktijkervaringen en werken in groepjes aan concrete vraagstukken.

Het lerend netwerk is voor al wie in de 19 Vlaamse Randgemeenten werkt met kinderen en jongeren en wil inzetten op oefenkansen Nederlands. Dat kunnen consulenten jeugd, integratie, diversiteit of taal zijn. Medewerkers van een bibliotheek, het Huis van het Kind, een cultuurcentrum, een sociaal huis of organisatoren van activiteiten voor kinderen en jongeren. Ook bovenlokale partners met een werking in de Vlaamse Rand zijn welkom.

Meer nieuws

 • Vacature

  Vacature medewerker administratie en communicatie

  20/11/23

  Als medewerker administratie en communicatie verzorg je het onthaal in GC de Boesdaalhoeve. Je bent het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. In je takenpakket zitten zowel administratieve, communicatieve, financiële en logistieke opdrachten die zorgen voor een vlotte werking van het gemeenschapscentrum.

 • Gemeenschapscentra
  Vacature
  het café van GC de moelie

  Gezocht: caféuitbater met huisbewaardersfunctie

  12/11/23

  Vzw ‘de Rand’ zoekt een nieuwe zelfstandige uitbater voor haar eetcafé in het plaatselijke gemeenschapscentrum de Moelie.

 • schooljaar van het Nederlands

  Schooljaar van het Nederlands

  08/11/23

  Vlaams onderwijsminister, Ben Weyts, maakt van 2023-2024 het schooljaar van het Nederlands. In dat schooljaar rolt hij initiatieven die het Nederlands van de leerlingen versterken uit. De focus op het Nederlands sluit aan bij onze opdracht om de secundaire scholen in de Vlaamse Rand en Halle te ondersteunen (Boest je school).