Taalpromotie

BOA: onze visietekst en handleiding als hulpmiddel

20/02/23

Heel wat gemeenten starten met de voorbereiding voor het lokale BOA-beleid, dat ingaat vanaf 2026. Dat beleid zet in op een afgestemd en kwalitatief aanbod van buitenschoolse opvang en activiteiten voor alle kinderen en gezinnen.

BOA

Om tot een afgestemd en kwalitatief aanbod te komen, moet elke gemeente een lokaal samenwerkingsverband opzetten. Dat bestaat uit verschillende lokale spelers: buitenschoolse (kleuter)opvang, onderwijs, cultuur, jeugd, sport, ouders, kinderen ... Het samenwerkingsverband adviseert en waakt over de opgelegde criteria van het BOA-beleid. 1 van de criteria is het Nederlands als verbindende taal stimuleren.

Gebruik de visietekst ‘oefenkansen in de vrije tijd van kinderen, tieners en jongeren’ en bijhorende handleiding in je voorbereiding. De handleiding helpt je om het brede vrijetijdsaanbod in kaart te brengen om vervolgens gerichte keuzes te maken in functie van een afgestemd en kwalitatief aanbod.

Lees meer over het BOA-decreet en hoe je in je gemeente aan de slag kan.

Meer nieuws

 • Gordel pakt uit met opvallende nieuwigheden

  05/07/24

  Op zondag 1 september komt De Gordel met nieuwe activiteiten, met een focus op het groene en Vlaamse karakter van de Rand. Dit jaar is er voor het eerst ook een aanbod voor mensen met een verstandelijke beperking en straatsporten, inclusief een ‘slackline’ tussen de torens van het gemeentehuis in Dilbeek. Inschrijven kan nu. 'Iedereen is welkom om de Vlaamse Rand te vieren', zegt minister Ben Weyts. Voor elke deelnemer planten we een extra boom of struik. Maak de Rand groener!

 • Vacature verantwoordelijke gemeenschapscentrum

  03/07/24

  Voor GC de Kam in Wezembeek-Oppem zoeken we een verantwoordelijke voor het gemeenschapscentrum. Wil jij graag een job waarin je kan focussen op gemeenschapswerking en waarbij je de leiding hebt over een klein team van 6 medewerkers, dan is deze job iets voor jou.

 • Vacature stafmedewerker ICT

  28/06/24

  Vzw ‘de Rand’ zoekt een enthousiaste collega die energie krijgt van het inzetten van zijn/haar globale ICT-skills in een uitdagende en multisite (#8 locaties) omgeving. Onze ideale collega is een teamspeler die zelfstandig werkt en ook regelmatig op pad is om technische ondersteuning te bieden en ICT-oplossingen te implementeren op verschillende locaties. Daarom moet de stafmedewerker ICT op maat kunnen communiceren met collega's en externe stakeholders, én kennis kunnen overbrengen over nieuwe technologieën en ICT-oplossingen.