Taalpromotie

BOA: onze visietekst en handleiding als hulpmiddel

20/02/23

Heel wat gemeenten starten met de voorbereiding voor het lokale BOA-beleid, dat ingaat vanaf 2026. Dat beleid zet in op een afgestemd en kwalitatief aanbod van buitenschoolse opvang en activiteiten voor alle kinderen en gezinnen.

BOA

Om tot een afgestemd en kwalitatief aanbod te komen, moet elke gemeente een lokaal samenwerkingsverband opzetten. Dat bestaat uit verschillende lokale spelers: buitenschoolse (kleuter)opvang, onderwijs, cultuur, jeugd, sport, ouders, kinderen ... Het samenwerkingsverband adviseert en waakt over de opgelegde criteria van het BOA-beleid. 1 van de criteria is het Nederlands als verbindende taal stimuleren.

Gebruik de visietekst ‘oefenkansen in de vrije tijd van kinderen, tieners en jongeren’ en bijhorende handleiding in je voorbereiding. De handleiding helpt je om het brede vrijetijdsaanbod in kaart te brengen om vervolgens gerichte keuzes te maken in functie van een afgestemd en kwalitatief aanbod.

Lees meer over het BOA-decreet en hoe je in je gemeente aan de slag kan.

Meer nieuws

 • Studiedag 'Onderwijs in de Rand'

  22/03/23

  BRIO organiseert op woensdag 19 april een studiedag in GC de Moelie in Linkebeek.

   

 • Taalpromotie

  Open aanbod voor secundaire scholen

  22/03/23

  In 2023 ontwikkelt vzw ‘de Rand’ een open aanbod voor leerkrachten, directies en andere medewerkers van secundaire scholen in de 35 gemeenten van het arrondissement Halle-Vilvoorde.

 • Vacature

  GC de Lijsterbes zoekt conciërge/uitbater voor zijn gezellige café

  06/03/23

  Vzw ‘de Rand’ zoekt een nieuwe zelfstandige uitbater voor het café in gemeenschapscentrum de Lijsterbes in Kraainem. Het café is een belangrijke pleisterplaats in het hart van ons gemeenschapscentrum. Ons eigen programma en de activiteiten van verenigingen leveren een aardige klantenbasis, maar we willen dat het café van de Lijsterbes ook op zichzelf een succesvolle horecazaak is. De basisuitrusting van het café is aanwezig, het appartement voor de conciërge staat ter beschikking … Voor het ondernemerstalent rekenen we op jou. We verwachten dat het café onze bezoekers en verenigingen goed bedient, maar daarnaast is er heel wat ruimte om je eigen commerciële activiteiten uit te bouwen. We staan open voor nieuwe suggesties!