de Gordel

Gordel pakt uit met opvallende nieuwigheden

05/07/24

Op zondag 1 september komt De Gordel met nieuwe activiteiten, met een focus op het groene en Vlaamse karakter van de Rand. Dit jaar is er voor het eerst ook een aanbod voor mensen met een verstandelijke beperking en straatsporten, inclusief een ‘slackline’ tussen de torens van het gemeentehuis in Dilbeek. Inschrijven kan nu. 'Iedereen is welkom om de Vlaamse Rand te vieren', zegt minister Ben Weyts. Voor elke deelnemer planten we een extra boom of struik. Maak de Rand groener!

Zondag 1 september 2024 staat in het teken van de Gordel in de Vlaamse Rand. De Gordel is een uniek evenement met een heldere boodschap: de Rand is groen en Vlaams. Dit jaar is Dilbeek – waar Vlamingen thuis zijn – de focusgemeente, wat perfect past in de keuze van de laatste jaren om de oorspronkelijke boodschap van de Gordel weer meer te benadrukken. Net dit jaar viert cultureel centrum Westrand trouwens zijn 50e verjaardag. Het wordt dus sowieso één groot feest, met naast de bekende fiets- en wandeltochten en randactiviteiten ook enkele verrassingen.

De Gordel 2024 pakt op zondag 1 september uit met een reeks opvallende nieuwigheden. Zo slaat de organisatie de handen in elkaar met de mensen van de Special Olympics om op het provinciaal domein in Huizingen een cross-initiatie op poten te zetten voor mensen met een verstandelijke beperking. Het wordt een opvallend onderdeel van de Gravel Cross met in totaal 4 initiaties. Er is dit jaar ook een aanbod met straatsporten, zoals skateboarden. En tussen de torens van het gemeentehuis van Dilbeek wordt een avontuurlijke slackline gespannen, zodat je op strak gespannen band kan balanceren op grote hoogte. Daarnaast kan je ook dit jaar deelnemen aan de klassieke fiets- of wandeltochten.

Alle geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag inschrijven. Met een inschrijving draag je rechtstreeks bij aan de verdere vergroening van de Vlaamse Rand. Voor elke geregistreerde deelnemer wordt een extra boom of struik aangeplant. 'We willen zo veel mogelijk Vlamingen betrekken en ook daarom breiden we het aanbod steeds verder uit', zegt Weyts.

Meer nieuws

 • Vacature verantwoordelijke gemeenschapscentrum

  03/07/24

  Voor GC de Kam in Wezembeek-Oppem zoeken we een verantwoordelijke voor het gemeenschapscentrum. Wil jij graag een job waarin je kan focussen op gemeenschapswerking en waarbij je de leiding hebt over een klein team van 6 medewerkers, dan is deze job iets voor jou.

 • Vacature stafmedewerker ICT

  28/06/24

  Vzw ‘de Rand’ zoekt een enthousiaste collega die energie krijgt van het inzetten van zijn/haar globale ICT-skills in een uitdagende en multisite (#8 locaties) omgeving. Onze ideale collega is een teamspeler die zelfstandig werkt en ook regelmatig op pad is om technische ondersteuning te bieden en ICT-oplossingen te implementeren op verschillende locaties. Daarom moet de stafmedewerker ICT op maat kunnen communiceren met collega's en externe stakeholders, én kennis kunnen overbrengen over nieuwe technologieën en ICT-oplossingen.

 • Vacature medewerker administratie en communicatie

  19/06/24

  Als medewerker administratie en communicatie verzorg je het onthaal in het gemeenschapscentrum GC de Kam. Je bent het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. In je takenpakket zitten zowel administratieve, financiële, communicatieve als logistieke opdrachten die zorgen voor een vlotte werking van het gemeenschapscentrum.