Speldoos vrije tijd

Met deze speldoos leren en oefenen kinderen die nog geen of weinig Nederlands kennen op een speelse manier woorden, via het klassieke memory, pictionary en andere spelvormen.

kaartjes speldoos vrije tijd

Wat en waarom?

De speldoos is gemaakt om te gebruiken tijdens een taalbad, een zomerschool of andere taalstimulerende activiteit. Op de speelkaartjes staat een beeld, woord en lidwoord. Er zijn kaartjes met knutselmateriaal, kleuren, kleding, emoties, cijfers ... Een begeleider brengt spelend woordenschat aan en stimuleert kinderen om te benoemen wat ze op de kaartjes zien. Kinderen die al kunnen lezen, spelen zelfstandig en krijgen tegelijk een leeskans.

Wil je de speldoos inkijken of gebruiken? Ga langs in het Taalpunt in de bibliotheek.

memory klein

Hoe?

Iedereen kan de woordkaartjes downloaden, printen, knippen en spelen.

Welke principes zijn belangrijk in de taalontwikkeling van kinderen? Met welke tips hou je het best rekening voor een goede speluitleg? Download de informatie.

gadgetdoosje vrije tijd

Als gadget of cadeau

Er is ook een versie van de speldoos voor gezinnen, met kaartjes in karton. In een ideaal scenario leren de kinderen tijdens een stage, taalbad of zomerschool spelen met de kaartjes. Een begeleider stimuleert de kinderen om taal te gebruiken. Aan het einde krijgen de kinderen een speldoosje mee naar huis. Zo kunnen ze thuis met mama, papa, broer, zus, vriendjes … verder spelen en leren.

De speelkaartjes zijn waterbestendig en gemaakt van duurzaam materiaal. Een speldoos kost 40 euro.
Het kleine speldoosje in karton als gadget of cadeau kost 7 euro.