Je oefenkans verbeteren

Organiseer of begeleid je een oefenkans Nederlands voor volwassenen? Wil je die oefenkans nog kwaliteitsvoller maken? Ons document om je activiteit te evalueren of te laten observeren helpt je daarbij.

Bezoek elkaars activiteiten

Is er in jouw gemeente een overleg met allerlei partners die samen aan oefenkansen Nederlands voor volwassenen werken? Het kan interessant zijn om eens op bezoek te gaan bij elkaars activiteiten en elkaar feedback te geven.

Spreek met de organisator af over welke elementen die feedback wil, en op welke manier. Het doel is om van elkaar te leren en de oefenkansen naar een hoger niveau te tillen.

Evaluatie kwaliteit

Observatie

Begeleid of organiseer je een oefenkans Nederlands voor volwassenen? Dan kan het ook zinvol zijn om je activiteit te laten observeren, bijvoorbeeld door iemand van het lokaal bestuur of een organisatie die ondersteuning geeft zoals het Agentschap Integratie en Inburgering of vzw 'de Rand'.

Gebruik in dat geval 1 observatiedocument per begeleider. Spreek op voorhand af of de persoon die je activiteit komt observeren dat als deelnemer of als observator buiten de groep doet.