Week van het Nederlands

De Week van het Nederlands is een samenwerking tussen de Taalunie en het Vlaams-Nederlands Huis deBuren. Samen met verschillende partners zetten ze de veelzijdigheid van het Nederlands in de kijker.

mensen met emoji's voor hun gezicht

De 9e editie

Elk jaar zetten heel wat organisaties samen de Nederlandse taal in de kijker in de Week van het Nederlands. Die was dit jaar van 30 september tot 7 oktober 2023. We verkenden het thema ‘gevoel en emotie’ in het Nederlands. Dichter Esohe Weyden en schrijver Pete Wu waren de ambassadeurs.

2 vrouwen luisteren samen naar muziek

2023

Wij organiseerden een wedstrijd.

De winnaars? De OKAN-klas van Technov Vilvoorde - de klas woord van de academie van Wemmel - de deelnemers van Café Combinne Jezus-Eik

Hun inzendingen:

Partituur met hartje

Ben je zelf in een creatieve bui?

Heb je zin om ook iets creatiefs te maken met je klas of oefenkans Nederlands? De wedstrijd is afgelopen, maar onze tips helpen je om iets leuks te bedenken.

Boek op gras

2022

Vorig jaar vroegen we naar jullie mooiste citaat, lied of gedicht in het Nederlands.

We publiceerden de top 8 van de ingestuurde tekstfragmenten op onze Facebookpagina. De mooiste tekstfragmenten verzamelden we in een bundel met extra informatie voor volwassen cursisten Nederlands en deelnemers van conversatietafels.