Week van het Nederlands

De Week van het Nederlands is een samenwerking tussen de Taalunie en het Vlaams-Nederlands Huis deBuren. Samen met verschillende partners zetten ze de veelzijdigheid van het Nederlands in de kijker.

Boek ligt open in het gras

De 8e editie

Elk jaar zetten heel wat organisaties samen de Nederlandse taal in de kijker in de Week van het Nederlands. Die is dit jaar van 1 tot en met 8 oktober. Het thema is ‘de schoonheid van het Nederlands’. Scenarist Raf Njotea en dichter Joost Oomen zijn de ambassadeurs.

2 meisjes lezen een boek

Wij doen mee!

Wij zoeken graag samen met jou naar de schoonheid van het Nederlands. Laat ons weten wat jij het mooiste citaat / lied / gedicht in het Nederlands vindt. Je mag ook een fragment uit een lied of gedicht kiezen. Vul het formulier voor 23 september in.

Tijdens de Week van het Nederlands publiceren we een aantal ingestuurde tekstfragmenten op onze website en/of Facebookpagina. Wij verzamelen nadien de mooiste tekstfragmenten ook in een bundel met extra informatie voor volwassen cursisten Nederlands.

Duik dus in je boekenkast, digitale muzieklijst of cd-rek en deel jouw favoriete citaat, lied of gedicht met ons.

Week van het Nederlands - gemeenschapscentra

In de gemeenschapscentra

In onze gemeenschapscentra zijn er in de Week van het Nederlands leuke activiteiten die de schoonheid van het Nederlands belichten: