Taalpromotie

Vijfde Boestfilmpje: een sociale sportclub

06/09/23

Een vijfde filmpje in de campagne 'Boest! – samen scoren met Nederlands' geeft sportclubs tips en inspiratie voor het realiseren van bijvoorbeeld ouderbetrokkenheid en ouderparticipatie.

Grivok ouders

Taal is in sommige sportclubs in de Vlaamse Rand een extra drempel voor ouders om deel te nemen aan wat zich in en rond de club afspeelt. Dit filmpje, de tips en extra’s in de toolkit inspireren sportclubs om een hechte clubcommunity te bouwen. Wij gingen langs bij Grivok Grimbergen.

Een hechte clubcommunity helpt ook bij het inzetten op sociaal-sportieve activiteiten. In een extra filmpje brengen we een huiswerkbegeleidingsproject van de Rhinos-rugbyclub in Oudenaarde in beeld. Hiermee willen we clubs inspireren om samen met lokale partners sociale projecten in de club op te zetten.


Deze filmpjes kwamen tot stand in samenwerking met:

 • Grivok Grimbergen en Volley Vlaanderen
 • Gemeente Grimbergen
 • Rhinos Rugby Oudenaarde
 • Stad Oudenaarde
 • Kris Vandergracht en Eyes-screens

Wat is Boest!?

Boest! helpt bestuurders, trainers en vrijwilligers van sportclubs om hun Nederlandstalige werking in een meertalige context te kunnen behouden. Zo bieden sportclubs kinderen en hun ouders een oefenkans Nederlands, want dat is vaak 1 van de redenen waarom ouders hun kind inschrijven in een Nederlandstalige club. Heel wat scholen geven die boodschap aan ouders die thuis een andere taal spreken met hun kind. Zo oefent een kind ook buiten de school Nederlands.

Meer nieuws

 • Vacature

  Vacature stafmedewerker

  15/02/24

  Als stafmedewerker bij GC de Zandloper ben jij de spil die de school- en familieprogrammatie vormgeeft en gemeenschapsvormende projecten moeiteloos laat draaien. Vergroot ons netwerk, trek nieuwe samenwerkingspartners aan en ontwikkel initiatieven voor de integratie van anderstaligen. Ben jij de creatieve denker en efficiënte doener die we zoeken?

 • Vacature

  Vacature logistiek-technisch medewerker

  12/02/24

  Hou je van een afwisselend takenpakket, een flexibel werkrooster, heb je een hart voor het gemeenschapsleven en cultuur en heb je talent voor techniek en onderhoud? Twijfel dan niet en stel je kandidaat voor deze allround functie van logistiek-technisch medewerker.

 • Gemeenschapscentra
  vzw 'de Rand'
  Taalpromotie
  Zangers voorstelling 'Dag vreemde man'

  Dag vreemde man - liedjes en levensverhalen

  05/02/24

  Op 9 februari 2024 gaat 'Dag vreemde man' in première in Het Bolwerk in Vilvoorde. Je kan de voorstelling later dit voorjaar ook in andere cultuur- en gemeenschapscentra in de Vlaamse Rand zien.