Tweede oproep ondersteuning secundaire scholen

03/03/23

Naar aanleiding van het manifest dat secundaire scholen in het arrondissement Halle-Vilvoorde in 2021 aan minister Ben Weyts hebben bezorgd, heeft vzw ‘de Rand’ sinds 2022 een ondersteuningsopdracht om de scholen drie jaar te ondersteunen in taalbeleid, ouderbeleid en Nederlands buiten de schooluren en schoolmuren.

secundair onderwijs

Begin dit schooljaar is vzw ‘de Rand’ gestart met ondersteuning op maat in 18 scholen, via een schoolondersteuner. Dit project loopt tot en met schooljaar 2024-2025. De minister wil alle scholen in de Vlaamse Rand en Halle die vandaag geen ondersteuning op maat krijgen, de kans geven om alsnog in te tekenen. Dit is dus een tweede oproep naar secundaire scholen om een ondersteuningsvraag in te dienen.

Meer nieuws

 • vzw 'de Rand'

  Terugblik op ons netwerkmoment 'Wat met de Rand?'

  20/09/23

  Vorig jaar bestond vzw ‘de Rand’ 25 jaar. In de nasleep van corona hebben we ons verjaardagsfeest even uitgesteld, maar afgelopen maandag maakten we dit goed tijdens ons allereerste netwerkmoment.

 • Taalpromotie
  Grivok ouders

  Vijfde Boestfilmpje: een sociale sportclub

  06/09/23

  Een vijfde filmpje in de campagne 'Boest! – samen scoren met Nederlands' geeft sportclubs tips en inspiratie voor het realiseren van bijvoorbeeld ouderbetrokkenheid en ouderparticipatie.

 • vzw 'de Rand'

  Wij houden het duidelijk

  05/09/23

  Wij gaan voor duidelijke taal. Want zo is iedereen mee. Daarom ondertekenen wij het charter #houhetduidelijk en inspireren we anderen dat ook te doen. Jij ook?