Taalpromotie

'Training geven in het Nederlands': 2 nieuwe lessenreeksen

07/09/22

In oktober 2022 starten 2 nieuwe lessenreeksen 'Voetbaltraining geven in het Nederlands'.

In 2021 werd een pilootproject in Sint-Pieters-Leeuw succesvol afgerond. Vanuit die positieve ervaring én de specifieke noden bij voetbalclubs organiseren we ook dit jaar enkele opleidingstrajecten.
 

voetbalcoach

Omdat het voor voetbalclubs bij de start van het seizoen niet altijd evident is om trainers te werven, benutten clubs in de Vlaamse Rand ook het potentieel van anderstalige trainers.


Deze trainers ondersteunen we met het traject 'Voetbaltraining geven in het Nederlands'. In deze minicursus Nederlands leren ze woordenschat en grammatica in de voetbalcontext. Ze oefenen ook in de praktijk op een voetbalveld. Na deze cursus hebben ze een specifieke basiskennis Nederlands om te gebruiken in de club. Op het einde van de cursus krijgen ze een certificaat.

cursus NT2 voetbal

Dilbeek


De lessen in Dilbeek starten op maandag 3 oktober en vinden plaats op de locatie van VC Groot-Dilbeek (Roelandsveld).
Ook trainers en/of ploegverantwoordelijken van andere clubs zijn welkom.
Het is ook een perfecte manier om anderstalige jongeren (vanaf U15) of ouders toe te leiden naar een rol als (jeugd)trainer in je club.

deelnemers Zuun

Sint-Pieters-Leeuw

De deelnemers uit het eerste pilootproject in Sint-Pieters-Leeuw zijn zelf vragende partij voor een verdere uitdieping van hun eerste verkorte NT2-traject.
Op dinsdag 4 oktober 2022 starten de lessen op de locatie van KV Zuun.

Ook hier zijn nieuwe deelnemers met beperkte kennis Nederlands welkom.

Meer nieuws

 • Taalpromotie
  webinar oefenkansen kinderen

  Webinar: oefenkansen Nederlands in de vrije tijd van kinderen

  20/09/22

  Las jij onze visietekst over oefenkansen in de vrije tijd van kinderen al?
  Bij die visietekst hoort ook een handleiding waarmee je lokaal een oefening kan doen. Daarin breng je eerst je aanbod en je doelgroep goed in kaart om vervolgens te kijken of er eventueel hiaten in het aanbod zitten, je een bepaalde doelgroep niet bereikt, de ondersteuning van begeleiders op maat is, je communicatie naar ouders toegankelijk is …

   

 • Uit het centrum
  Vacature

  Vacature theatertechnieker

  14/09/22

  Wij zijn op zoek naar een theatertechnieker voor GC de Zandloper in Wemmel en de centra van vzw 'de Rand'. Interesse? Laat het ons weten!

 • Gemeenschapscentra
  Taalpromotie
  Ezelsoor

  Ezelsoor: boeken kaften en zoveel meer!

  07/09/22

  Eindelijk kon het weer! Op vrijdag 2 september zakten heel wat gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar af naar de gemeenschapscentra van ‘de Rand’.