Taalpromotie

'Training geven in het Nederlands': 2 nieuwe lessenreeksen

07/09/22

In oktober 2022 starten 2 nieuwe lessenreeksen 'Voetbaltraining geven in het Nederlands'.

In 2021 werd een pilootproject in Sint-Pieters-Leeuw succesvol afgerond. Vanuit die positieve ervaring én de specifieke noden bij voetbalclubs organiseren we ook dit jaar enkele opleidingstrajecten.

voetbalcoach

Omdat het voor voetbalclubs bij de start van het seizoen niet altijd evident is om trainers te werven, benutten clubs in de Vlaamse Rand ook het potentieel van anderstalige trainers.


Deze trainers ondersteunen we met het traject 'Voetbaltraining geven in het Nederlands'. In deze minicursus Nederlands leren ze woordenschat en grammatica in de voetbalcontext. Ze oefenen ook in de praktijk op een voetbalveld. Na deze cursus hebben ze een specifieke basiskennis Nederlands om te gebruiken in de club. Op het einde van de cursus krijgen ze een certificaat.

cursus NT2 voetbal

Dilbeek


De lessen in Dilbeek starten op maandag 3 oktober en vinden plaats op de locatie van VC Groot-Dilbeek (Roelandsveld).
Ook trainers en/of ploegverantwoordelijken van andere clubs zijn welkom.
Het is ook een perfecte manier om anderstalige jongeren (vanaf U15) of ouders toe te leiden naar een rol als (jeugd)trainer in je club.

deelnemers Zuun

Sint-Pieters-Leeuw

De deelnemers uit het eerste pilootproject in Sint-Pieters-Leeuw zijn zelf vragende partij voor een verdere uitdieping van hun eerste verkorte NT2-traject.
Op dinsdag 4 oktober 2022 starten de lessen op de locatie van KV Zuun.

Ook hier zijn nieuwe deelnemers met beperkte kennis Nederlands welkom.

Meer nieuws

  • de Gordel

    Gordel jij mee op zondag 1 september?

    18/04/24

    Op zondag 1 september sluiten we de zomer, zoals de traditie het wil, af met een fijne familiedag tijdens De Gordel. Wie mee wil gordelen kan net zoals de voorbije jaren terecht in het Provinciedomein in Huizingen. Daarnaast zal Dilbeek dit jaar de focusgemeente zijn.

  • Vacature

    Vacature schoolondersteuners secundair onderwijs (vast/vervanging)

    15/04/24

    Vzw ‘de Rand’ zet in opdracht van de Vlaamse overheid en de provincie Vlaams-Brabant in op het Nederlands als verbindende taal én op gemeenschapsvorming in de Vlaamse Rand. Dat gebeurt via 5 pijlers, waaronder taalpromotie. Het team taalpromotie ondersteunt lokale besturen, scholen en organisaties met trajecten en acties die inzetten op uitdagingen op het vlak van de talendiversiteit en oefenkansen Nederlands. Voor die opdracht zoeken wij 2 schoolondersteuners.

  • vzw 'de Rand'

    Jaarbeeld 2023

    15/03/24

    2023. Een jaar van groei en succes voor vzw 'de Rand'. We zijn trots op de behaalde resultaten en sterke samenwerkingen. We zijn klaar voor nieuwe uitdagingen en kansen. Lees hier ons jaarverslag!