Gemeenschapscentra Taalpromotie

Succesvolle taalstages deze zomer

02/09/22

Ook dit jaar organiseerden onze gemeenschapscentra opnieuw taalstimulerende stages. Kinderen van 4 tot 12 jaar oefenden op een speelse manier Nederlands tijdens de zomervakantie.

taalstages

In GC de Boesdaalhoeve, GC de Bosuil, GC de Kam, GC de Muse en GC de Zandloper vonden er tijdens de zomervakantie taalstages Nederlands plaats. In totaal kregen 164 kinderen woordenschat rond een thema aangereikt en herhaalden die via speelse methodieken. Kinderen werden ook gestimuleerd om Nederlands te gebruiken en te spreken. Er werden geen lessen gegeven. Spel, plezier en spontaan Nederlands oefenen stond permanent centraal. Samen met De Horizon vzw, Sportopia vzw en Panta Rhei bezorgden we de kinderen een onvergetelijke zomerweek.

In de gemeenschapscentra zijn er ook tijdens het seizoen oefenkansen Nederlands. Meer info?

GC de Boesdaalhoeve

GC de Bosuil

GC de Kam

GC de Lijsterbes

GC de Moelie

GC de Muse

GC de Zandloper

Meer nieuws

 • Taalpromotie
  webinar oefenkansen kinderen

  Webinar: oefenkansen Nederlands in de vrije tijd van kinderen

  20/09/22

  Las jij onze visietekst over oefenkansen in de vrije tijd van kinderen al?
  Bij die visietekst hoort ook een handleiding waarmee je lokaal een oefening kan doen. Daarin breng je eerst je aanbod en je doelgroep goed in kaart om vervolgens te kijken of er eventueel hiaten in het aanbod zitten, je een bepaalde doelgroep niet bereikt, de ondersteuning van begeleiders op maat is, je communicatie naar ouders toegankelijk is …

   

 • Uit het centrum
  Vacature

  Vacature theatertechnieker

  14/09/22

  Wij zijn op zoek naar een theatertechnieker voor GC de Zandloper in Wemmel en de centra van vzw 'de Rand'. Interesse? Laat het ons weten!

 • Taalpromotie
  voetbalcoach

  'Training geven in het Nederlands': 2 nieuwe lessenreeksen

  07/09/22

  In oktober 2022 starten 2 nieuwe lessenreeksen 'Voetbaltraining geven in het Nederlands'.

  In 2021 werd een pilootproject in Sint-Pieters-Leeuw succesvol afgerond. Vanuit die positieve ervaring én de specifieke noden bij voetbalclubs organiseren we ook dit jaar enkele opleidingstrajecten.