Gemeenschapscentra Taalpromotie

Succesvolle taalstages deze zomer

02/09/22

Ook dit jaar organiseerden onze gemeenschapscentra opnieuw taalstimulerende stages. Kinderen van 4 tot 12 jaar oefenden op een speelse manier Nederlands tijdens de zomervakantie.

taalstages

In GC de Boesdaalhoeve, GC de Bosuil, GC de Kam, GC de Muse en GC de Zandloper vonden er tijdens de zomervakantie taalstages Nederlands plaats. In totaal kregen 164 kinderen woordenschat rond een thema aangereikt en herhaalden die via speelse methodieken. Kinderen werden ook gestimuleerd om Nederlands te gebruiken en te spreken. Er werden geen lessen gegeven. Spel, plezier en spontaan Nederlands oefenen stond permanent centraal. Samen met De Horizon vzw, Sportopia vzw en Panta Rhei bezorgden we de kinderen een onvergetelijke zomerweek.

In de gemeenschapscentra zijn er ook tijdens het seizoen oefenkansen Nederlands. Meer info?

GC de Boesdaalhoeve

GC de Bosuil

GC de Kam

GC de Lijsterbes

GC de Moelie

GC de Muse

GC de Zandloper

Meer nieuws

 • Taalpromotie
  stages Nederlands

  Stages Nederlands

  02/02/23

  Vrijetijdsactiviteiten zijn ideaal om kinderen die Nederlands leren ook informeel de taal te laten oefenen. Tijdens leuke activiteiten gebruiken ze het Nederlands als speel- en sporttaal.

 • Vacature

  Vacature (eind)redacteur gemeenschapskranten

  02/02/23

  Vzw ‘de Rand’ zet in opdracht van de Vlaamse overheid en de provincie Vlaams-Brabant in op het Nederlands als verbindende taal én op gemeenschapsvorming in de Vlaamse Rand. Dat gebeurt via 5 pijlers, onder meer door het maandelijks uitgeven van een gemeenschapskrant met lokale, culturele en maatschappelijke informatie in de zes gemeenten met bijzonder taalstatuut. Het team publicatie publiceert RandKrant en gemeenschapskranten over de Vlaamse Rand rond Brussel. Binnen die opdracht zoeken wij een eindredacteur.

 • Vacature
  Randatlas

  Vacature gemeenschapswerker

  26/01/23

  GC de Kam en GC de Lijsterbes hebben de boeiende taak om het culturele én het gemeenschapsleven te activeren en te stimuleren. Beide centra zijn, in het kader van het plan Samenleven, op zoek naar een gemeenschapswerker om de algemene werking te versterken en acties rond samenleven mee uit te bouwen.