Schooljaar van het Nederlands

08/11/23

Vlaams onderwijsminister, Ben Weyts, maakt van 2023-2024 het schooljaar van het Nederlands. In dat schooljaar rolt hij initiatieven die het Nederlands van de leerlingen versterken uit. De focus op het Nederlands sluit aan bij onze opdracht om de secundaire scholen in de Vlaamse Rand en Halle te ondersteunen (Boest je school).

schooljaar van het Nederlands

Samen met verschillende partners worden initiatieven opgezet om het Nederlands als schooltaal te versterken. Die initiatieven zijn heel divers en dragen bij aan de ontwikkeling van de vier taalvaardigheden: luisteren, spreken, lezen en schrijven. Voor leerkrachten en andere medewerkers uit o.a. secundaire scholen zijn er kant-en-klare materialen om in de klas te gebruiken:

Verder in het schooljaar mag je nog materialen en andere acties verwachten. We zetten ze in de kijker in onze nieuwsbrief voor secundaire scholen.

Lees meer over het schooljaar van het Nederlands.

Meer nieuws

 • Vacature

  Vacature medewerker administratie en communicatie

  20/11/23

  Als medewerker administratie en communicatie verzorg je het onthaal in GC de Boesdaalhoeve. Je bent het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. In je takenpakket zitten zowel administratieve, communicatieve, financiële en logistieke opdrachten die zorgen voor een vlotte werking van het gemeenschapscentrum.

 • Gemeenschapscentra
  Vacature
  het café van GC de moelie

  Gezocht: caféuitbater met huisbewaardersfunctie

  12/11/23

  Vzw ‘de Rand’ zoekt een nieuwe zelfstandige uitbater voor haar eetcafé in het plaatselijke gemeenschapscentrum de Moelie.

 • Taalpromotie

  Vormingsmarathon voor secundaire scholen

  30/10/23

  Ben je een leerkracht, directielid of andere medewerker in een secundaire school in het arrondissement Halle-Vilvoorde? Schrijf je dan in voor gratis workshops, webinars en collegagroepen. Naast het versterken van je kennis, deel je ook praktijkervaring met andere scholen.