vzw 'de Rand' Taalpromotie

Samenwerking vzw 'de Rand' en de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk

24/01/24

Vzw ‘de Rand’ en de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) werken in 2024 nauw samen om speelpleinwerkingen in de Vlaamse Rand te ondersteunen. De focus van de samenwerking ligt op oefenkansen Nederlands op het speelplein.

Speelpleinwerking is in heel wat gemeenten een populair en toegankelijk vakantieaanbod. Het is een bijzondere jeugdwerkvorm (een vakantiewerking voor en door jongeren) die uniek is in Vlaanderen. In bijna elke gemeente in de Vlaamse Rand is er een speelplein. De (talen)diversiteit op de speelpleinen is groot, zowel bij de kinderen als bij de animatoren. Dat is positief. De speelpleinwerkingen kennen weinig drempels. Spelen kent op zich geen taal. En toch liggen er heel wat oefenkansen Nederlands op het speelplein.

In 2024 leggen we de expertise van ‘de Rand’ en van VDS samen om speelpleinen nog sterker en duurzamer te ondersteunen. Beide partners werken via workshops, coaching en procesbegeleiding aan een talige begeleidershouding bij zo veel mogelijk animatoren.

Meer nieuws

 • Cursus naaien

  Ondersteuning 'heerlijk helder': samenwerking met Femma – Tijd voor Mij

  02/05/24

  Sinds 2021 werken ons redactieteam Heerlijk Helder en het team taalpromotie samen met Femma – Tijd voor Mij.

  De redacteurs brachten meer structuur in de lesnota’s en doeboeken van de coaches van Tijd voor mij, formuleerden de teksten iets duidelijker en gaven tips voor de lay-out van de nota’s. De stafmedewerker Heerlijk Helder zorgde voor de eindredactie, een lijst van foto’s waarmee de coaches hun workshops visueel kunnen ondersteunen en ze gaf enkele workshops over duidelijke taal en hoe je van een workshop een kwaliteitsvolle oefenkans Nederlands maakt.

 • Vacature medewerker administratie en communicatie

  30/04/24

  Als medewerker administratie en communicatie verzorg je het onthaal in het gemeenschapscentrum GC de Kam. Je bent het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. In je takenpakket zitten zowel administratieve, financiële, communicatieve als logistieke opdrachten die zorgen voor een vlotte werking van het gemeenschapscentrum.

 • Gordel jij mee op zondag 1 september?

  18/04/24

  Op zondag 1 september sluiten we de zomer, zoals de traditie het wil, af met een fijne familiedag tijdens De Gordel. Wie mee wil gordelen kan net zoals de voorbije jaren terecht in het provinciedomein in Huizingen. Daarnaast zal Dilbeek dit jaar de focusgemeente zijn.