vzw 'de Rand' Taalpromotie

Samenwerking vzw 'de Rand' en de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk

24/01/24

Vzw ‘de Rand’ en de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) werken in 2024 nauw samen om speelpleinwerkingen in de Vlaamse Rand te ondersteunen. De focus van de samenwerking ligt op oefenkansen Nederlands op het speelplein.

Speelpleinwerking is in heel wat gemeenten een populair en toegankelijk vakantieaanbod. Het is een bijzondere jeugdwerkvorm (een vakantiewerking voor en door jongeren) die uniek is in Vlaanderen. In bijna elke gemeente in de Vlaamse Rand is er een speelplein. De (talen)diversiteit op de speelpleinen is groot, zowel bij de kinderen als bij de animatoren. Dat is positief. De speelpleinwerkingen kennen weinig drempels. Spelen kent op zich geen taal. En toch liggen er heel wat oefenkansen Nederlands op het speelplein.

In 2024 leggen we de expertise van ‘de Rand’ en van VDS samen om speelpleinen nog sterker en duurzamer te ondersteunen. Beide partners werken via workshops, coaching en procesbegeleiding aan een talige begeleidershouding bij zo veel mogelijk animatoren.

Meer nieuws

 • Vacature

  Vacature stafmedewerker

  15/02/24

  Als stafmedewerker bij GC de Zandloper ben jij de spil die de school- en familieprogrammatie vormgeeft en gemeenschapsvormende projecten moeiteloos laat draaien. Vergroot ons netwerk, trek nieuwe samenwerkingspartners aan en ontwikkel initiatieven voor de integratie van anderstaligen. Ben jij de creatieve denker en efficiënte doener die we zoeken?

 • Vacature

  Vacature logistiek-technisch medewerker

  12/02/24

  Hou je van een afwisselend takenpakket, een flexibel werkrooster, heb je een hart voor het gemeenschapsleven en cultuur en heb je talent voor techniek en onderhoud? Twijfel dan niet en stel je kandidaat voor deze allround functie van logistiek-technisch medewerker.

 • Gemeenschapscentra
  vzw 'de Rand'
  Taalpromotie
  Zangers voorstelling 'Dag vreemde man'

  Dag vreemde man - liedjes en levensverhalen

  05/02/24

  Op 9 februari 2024 gaat 'Dag vreemde man' in première in Het Bolwerk in Vilvoorde. Je kan de voorstelling later dit voorjaar ook in andere cultuur- en gemeenschapscentra in de Vlaamse Rand zien.