Gemeenschapscentra Taalpromotie

Ezelsoor: boeken kaften en zoveel meer!

07/09/22

Eindelijk kon het weer! Op vrijdag 2 september zakten heel wat gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar af naar de gemeenschapscentra van ‘de Rand’.

Ezelsoor

Eindelijk kon het weer! Op vrijdag 2 september zakten 535 lagereschoolkinderen met hun ouders af naar de gemeenschapscentra van ‘de Rand’. Ze kregen er gratis en origineel kaftpapier. Dat papier werd ontworpen door leerlingen van kunstacademies en secundaire scholen van verschillende deelnemende gemeenten.

Terwijl ouders en vrijwilligers de boeken kaftten, namen de kinderen deel aan creatieve workshops, genoten ze van randanimatie, dronken ze iets op het terras onder een stralende zon ... Het hoogtepunt? Een boek of schrift voorzien van een gepersonaliseerde tekening van een van de illustratoren! Al die kinderen starten het schooljaar met origineel gekafte boeken.

Meer nieuws

 • Taalpromotie
  stages Nederlands

  Stages Nederlands

  02/02/23

  Vrijetijdsactiviteiten zijn ideaal om kinderen die Nederlands leren ook informeel de taal te laten oefenen. Tijdens leuke activiteiten gebruiken ze het Nederlands als speel- en sporttaal.

 • Vacature

  Vacature (eind)redacteur gemeenschapskranten

  02/02/23

  Vzw ‘de Rand’ zet in opdracht van de Vlaamse overheid en de provincie Vlaams-Brabant in op het Nederlands als verbindende taal én op gemeenschapsvorming in de Vlaamse Rand. Dat gebeurt via 5 pijlers, onder meer door het maandelijks uitgeven van een gemeenschapskrant met lokale, culturele en maatschappelijke informatie in de zes gemeenten met bijzonder taalstatuut. Het team publicatie publiceert RandKrant en gemeenschapskranten over de Vlaamse Rand rond Brussel. Binnen die opdracht zoeken wij een eindredacteur.

 • Vacature
  Randatlas

  Vacature gemeenschapswerker

  26/01/23

  GC de Kam en GC de Lijsterbes hebben de boeiende taak om het culturele én het gemeenschapsleven te activeren en te stimuleren. Beide centra zijn, in het kader van het plan Samenleven, op zoek naar een gemeenschapswerker om de algemene werking te versterken en acties rond samenleven mee uit te bouwen.