Gemeenschapscentra Taalpromotie

Ezelsoor: boeken kaften en zoveel meer!

07/09/22

Eindelijk kon het weer! Op vrijdag 2 september zakten heel wat gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar af naar de gemeenschapscentra van ‘de Rand’.

Ezelsoor

Eindelijk kon het weer! Op vrijdag 2 september zakten 535 lagereschoolkinderen met hun ouders af naar de gemeenschapscentra van ‘de Rand’. Ze kregen er gratis en origineel kaftpapier. Dat papier werd ontworpen door leerlingen van kunstacademies en secundaire scholen van verschillende deelnemende gemeenten.

Terwijl ouders en vrijwilligers de boeken kaftten, namen de kinderen deel aan creatieve workshops, genoten ze van randanimatie, dronken ze iets op het terras onder een stralende zon ... Het hoogtepunt? Een boek of schrift voorzien van een gepersonaliseerde tekening van een van de illustratoren! Al die kinderen starten het schooljaar met origineel gekafte boeken.

Meer nieuws

 • Taalpromotie
  webinar oefenkansen kinderen

  Webinar: oefenkansen Nederlands in de vrije tijd van kinderen

  20/09/22

  Las jij onze visietekst over oefenkansen in de vrije tijd van kinderen al?
  Bij die visietekst hoort ook een handleiding waarmee je lokaal een oefening kan doen. Daarin breng je eerst je aanbod en je doelgroep goed in kaart om vervolgens te kijken of er eventueel hiaten in het aanbod zitten, je een bepaalde doelgroep niet bereikt, de ondersteuning van begeleiders op maat is, je communicatie naar ouders toegankelijk is …

   

 • Uit het centrum
  Vacature

  Vacature theatertechnieker

  14/09/22

  Wij zijn op zoek naar een theatertechnieker voor GC de Zandloper in Wemmel en de centra van vzw 'de Rand'. Interesse? Laat het ons weten!

 • Taalpromotie
  voetbalcoach

  'Training geven in het Nederlands': 2 nieuwe lessenreeksen

  07/09/22

  In oktober 2022 starten 2 nieuwe lessenreeksen 'Voetbaltraining geven in het Nederlands'.

  In 2021 werd een pilootproject in Sint-Pieters-Leeuw succesvol afgerond. Vanuit die positieve ervaring én de specifieke noden bij voetbalclubs organiseren we ook dit jaar enkele opleidingstrajecten.