Gemeenschapscentra Taalpromotie

Boeken kaften tijdens 'Ezelsoor'

06/07/23

Begin september kunnen lagereschoolkinderen en hun ouders boeken kaften in gemeenschapscentra van vzw ‘de Rand’. Ezelsoor vindt plaats in GC de Boesdaalhoeve (Sint-Genesius-Rode), GC de Moelie (Linkebeek), GC de Kam (Wezembeek-Oppem) en GC de Lijsterbes (Kraainem).

De kinderen krijgen origineel kaftpapier dat ontworpen is door leerlingen van kunstacademies en andere scholen in Vlaams-Brabant. Elk kind kan langsgaan bij een illustrator voor een persoonlijke tekening op een boek of schrift. Wie kaften moeilijk vindt of heel veel moet kaften, krijgt hulp van vrijwilligers. Na het kaften zijn er workshops en randanimatie.

De basisscholen en andere lokale partners maken mee promotie. Dit evenement is gratis zodat elk kind de kans krijgt om deel te nemen. Naast een leuk programma willen de gemeenschapscentra met Ezelsoor inzetten op ontmoeting en toeleiding naar het vrijetijdsaanbod. Er werken ook verenigingen en andere vrijetijdspartners mee. Vorige edities kwamen heel wat families die dag voor het eerst over de vloer in de centra. Dat is positief. Zo leren ze het vrijetijdsaanbod kennen en ontmoeten ze ook andere gezinnen die in de gemeente of regio wonen.

Waar en wanneer?

Ezelsoor groeide intussen uit tot een evenement dat plaatsvindt in 20 gemeenten. Wil je weten welke gemeenten deelnemen aan Ezelsoor? Surf dan naar www.ezelsoor.info.

Meer nieuws

 • Vacature medewerker administratie en communicatie

  19/06/24

  Als medewerker administratie en communicatie verzorg je het onthaal in het gemeenschapscentrum GC de Kam. Je bent het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. In je takenpakket zitten zowel administratieve, financiële, communicatieve als logistieke opdrachten die zorgen voor een vlotte werking van het gemeenschapscentrum.

 • Ontdek cultuurseizoen 2024-2025

  17/06/24

  Het is zover! Het programma voor het nieuwe cultuurseizoen 2024-2025 is bekend en de ticketverkoop is gestart. Ontdek het gevarieerde aanbod in onze 7 gemeenschapscentra! Van theater en muziek tot workshops en lezingen, er is voor ieder wat wils.

 • beleidsvoorbereidende adviesgroep sport

  Beleidsvoorbereidende adviesgroepen cultuur, jeugd en sport

  05/06/24

  Lokale en bovenlokale organisaties doorlopen een voorbereidend beleidsplanningsproces. Ze maken een omgevingsanalyse en denken na over doelstellingen, acties en indicatoren. Vzw ‘de Rand’ brengt partners samen om signalen over vrijetijdsparticipatie in de context van de Vlaamse Rand te verzamelen en te kijken welke acties er nodig zijn.