Gemeenschapscentra Taalpromotie

Boeken kaften tijdens 'Ezelsoor'

06/07/23

Begin september kunnen lagereschoolkinderen en hun ouders boeken kaften in gemeenschapscentra van vzw ‘de Rand’. Ezelsoor vindt plaats in GC de Boesdaalhoeve (Sint-Genesius-Rode), GC de Moelie (Linkebeek), GC de Kam (Wezembeek-Oppem) en GC de Lijsterbes (Kraainem).

De kinderen krijgen origineel kaftpapier dat ontworpen is door leerlingen van kunstacademies en andere scholen in Vlaams-Brabant. Elk kind kan langsgaan bij een illustrator voor een persoonlijke tekening op een boek of schrift. Wie kaften moeilijk vindt of heel veel moet kaften, krijgt hulp van vrijwilligers. Na het kaften zijn er workshops en randanimatie.

De basisscholen en andere lokale partners maken mee promotie. Dit evenement is gratis zodat elk kind de kans krijgt om deel te nemen. Naast een leuk programma willen de gemeenschapscentra met Ezelsoor inzetten op ontmoeting en toeleiding naar het vrijetijdsaanbod. Er werken ook verenigingen en andere vrijetijdspartners mee. Vorige edities kwamen heel wat families die dag voor het eerst over de vloer in de centra. Dat is positief. Zo leren ze het vrijetijdsaanbod kennen en ontmoeten ze ook andere gezinnen die in de gemeente of regio wonen.

Waar en wanneer?

Ezelsoor groeide intussen uit tot een evenement dat plaatsvindt in 20 gemeenten. Wil je weten welke gemeenten deelnemen aan Ezelsoor? Surf dan naar www.ezelsoor.info.

Meer nieuws

 • vzw 'de Rand'

  Terugblik op ons netwerkmoment 'Wat met de Rand?'

  20/09/23

  Vorig jaar bestond vzw ‘de Rand’ 25 jaar. In de nasleep van corona hebben we ons verjaardagsfeest even uitgesteld, maar afgelopen maandag maakten we dit goed tijdens ons allereerste netwerkmoment.

 • Taalpromotie
  Grivok ouders

  Vijfde Boestfilmpje: een sociale sportclub

  06/09/23

  Een vijfde filmpje in de campagne 'Boest! – samen scoren met Nederlands' geeft sportclubs tips en inspiratie voor het realiseren van bijvoorbeeld ouderbetrokkenheid en ouderparticipatie.

 • vzw 'de Rand'

  Wij houden het duidelijk

  05/09/23

  Wij gaan voor duidelijke taal. Want zo is iedereen mee. Daarom ondertekenen wij het charter #houhetduidelijk en inspireren we anderen dat ook te doen. Jij ook?