vzw 'de Rand' Taalpromotie

Beleidsvoorbereidende adviesgroepen cultuur, jeugd en sport

05/06/24

Lokale en bovenlokale organisaties doorlopen een voorbereidend beleidsplanningsproces. Ze maken een omgevingsanalyse en denken na over doelstellingen, acties en indicatoren. Vzw ‘de Rand’ brengt partners samen om signalen over vrijetijdsparticipatie in de context van de Vlaamse Rand te verzamelen en te kijken welke acties er nodig zijn.

beleidsvoorbereidende adviesgroep sport

Er zit heel wat kennis en expertise bij lokale besturen, terreinwerkers, vrijwilligers, middenveldorganisaties, koepelorganisaties en overheidsactoren die werken aan vrijetijds-, integratie- en Randbeleid. Die kennis en expertise leggen we samen om noden, kansen en toekomstige uitdagingen van vrijetijdsparticipatie in de snel evoluerende regio Vlaamse Rand te formuleren.

We doen dat via denktafels over

 • het vrijetijdsaanbod
 • de begeleiders en vrijwilligers
 • de promotie en de toeleiding
 • de ondersteuning van lokale besturen, verenigingen en andere aanbodverstrekkers

Met de verschillende actoren denken we ook na over mogelijke oplossingen, kijken we wie welke rol heeft en hoe we kunnen samenwerken én complementair werken aan de uitdagingen in de regio.

Hiertoe vormt vzw ‘de Rand’ per domein (jeugd, sport en cultuur) een groep die ze 2 keer samenbrengt tussen maart en oktober 2024. De output van de bijeenkomsten is relevant voor het beleidsplanningsproces van elke aanwezige organisatie. Het doel is om samen met alle actoren de vrijetijdsparticipatie, verenigingenondersteuning en oefenkansen Nederlands in het reguliere vrijetijdsaanbod in de Vlaamse Rand te versterken. Vzw ‘de Rand’ bundelt de output in een nota die ze in het najaar op haar website publiceert.

beleidsvoorbereidende adviesgroep sport
beleidsvoorbereidende adviesgroep jeugd
beleidsvoorbereidende adviesgroep cultuur

Meer nieuws

 • Vacature medewerker administratie en communicatie

  19/06/24

  Als medewerker administratie en communicatie verzorg je het onthaal in het gemeenschapscentrum GC de Kam. Je bent het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. In je takenpakket zitten zowel administratieve, financiële, communicatieve als logistieke opdrachten die zorgen voor een vlotte werking van het gemeenschapscentrum.

 • Ontdek cultuurseizoen 2024-2025

  17/06/24

  Het is zover! Het programma voor het nieuwe cultuurseizoen 2024-2025 is bekend en de ticketverkoop is gestart. Ontdek het gevarieerde aanbod in onze 7 gemeenschapscentra! Van theater en muziek tot workshops en lezingen, er is voor ieder wat wils.

 • Taalafspraken met 4 Leeuwse voetbalcubs

  24/05/24

  FC Negenmanneke, KV Zuun, Leeuw Brucom en SK Vlezenbeek zijn 4 voetbalclubs met een jeugdwerking in Sint-Pieters-Leeuw. De diversiteit aan thuistalen is in het algemeen sterk gestegen in de 4 clubs. Op basis van de ligging van de club verschilt dat percentage. Het lokaal bestuur erkent de uitdagingen die dat mee zich meebrengt en bracht de clubs in het voorjaar van 2024 twee keer samen.