Stripverhalen

Bij de podiumproducties op maat van anderstaligen maken wij in samenwerking met partners ludieke aanvullingen op de voorstellingen zoals cd’s of stripverhalen.

Meisje leest stripverhaal

Strips om Nederlands te oefenen

Stripverhalen zijn een goede manier om Nederlands te oefenen. Vzw ‘de Rand’ maakte er in samenwerking met partners twee op maat van mensen die Nederlands leren. De teksten van de strips zijn aangepast en de tekeningen ondersteunen de teksten. Daardoor begrijpen anderstaligen het verhaal beter. Het is voor sommigen ook een eerste kennismaking met de Belgische strip- en cartooncultuur.

Stripverhaal

De Leeuwen van Vlaanderen

Een toegankelijk stripverhaal in duidelijke taal voor (anderstalige) kinderen en voor wie een beginnersniveau Nederlands heeft.

‘De Leeuwen van Vlaanderen’ bewerkt het heroïsche verhaal van de ‘De leeuw van Vlaanderen’ van Hendrik Conscience tot een luchtig stripverhaal. De boze koning neemt de Hoop af van de bevolking. Een weg vol gevaar leidt Sterke Jan en tovenaar Pieter uiteindelijk naar een grote veldslag. Kunnen ze de Hoop terugvinden?

Het verhaal werd gemaakt door Pieter De Poortere. Het project is een samenwerking van uitgeverij NANUQ, vzw ‘de Rand’ en de Taalunie, met steun van de Nationale Loterij.

Gouden beker

De Bonski’s gaan voor goud!

Het stripverhaal vertelt het avontuur van de Russische broers Bonski. We lezen hoe zij in ons land terecht kwamen, hoe ze hier werk vonden en ook hoe ze de liefde ontdekten.

Bij de strip horen taalspelletjes en oefeningen. Er zit ook een cd bij met 3 liedjes van Lennaert & de Bonski's. Elk liedje hangt samen met een werkwoordstijd. Het eerste lied staat in de onvoltooid verleden tijd, het tweede liedje in de passief en het derde liedje in de imperatief.

Het scenario werd bedacht door Lennaert Maes, de tekeningen zijn van Reinhart Croon. Het project is een samenwerking van vzw Wesp, vzw ‘de Rand’ en de Taalunie.

Betalen via de computer

Praktische informatie