vzw 'de Rand'

Terugblik op ons netwerkmoment 'Wat met de Rand?'

04/10/23

Vorig jaar bestond vzw ‘de Rand’ 25 jaar. In de nasleep van corona hebben we ons verjaardagsfeest even uitgesteld, maar afgelopen maandag maakten we dit goed tijdens ons allereerste netwerkmoment.

In die kwarteeuw is de Vlaamse Rand grondig veranderd. Daar proberen we voortdurend op in te spelen. We blikken graag en met trots terug, maar kijken vooral uit naar de toekomst.

Tijdens het netwerkmoment hebben we:

 • Geluisterd naar bijdragen van sprekers Hubert Lyben (Voorzitter vzw 'de Rand'), Jo Van Vaerenbergh (Directeur vzw 'de Rand'), Jan Spooren (Provinciegouverneur Vlaams-Brabant), Ben Weyts (Minister voor de Vlaamse Rand) en onze gastheer en moderator Raf Njotea.

 • Praktijkvoorbeelden en inzichten vanaf het terrein gedeeld. Wouter Decraen (KV Zuun), Elly Mansouri (BRIO), Rik Otten (stuurgroep GC de Moelie), Sarah Van Laere (Lokaal bestuur Machelen), Ayham Salloum (PIN - Partners in Integratie), Younes El Yousfi (Groep INTRO vzw), Kris Vander Gracht (RINGtv) en Timi Goberecht (GO! scholengroep SCOOP).

 • Een informele netwerksessie gehouden waar we met elkaar in gesprek gingen.

Meer nieuws

 • Vacature

  Vacature medewerker administratie en communicatie

  20/11/23

  Als medewerker administratie en communicatie verzorg je het onthaal in GC de Boesdaalhoeve. Je bent het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. In je takenpakket zitten zowel administratieve, communicatieve, financiële en logistieke opdrachten die zorgen voor een vlotte werking van het gemeenschapscentrum.

 • Gemeenschapscentra
  Vacature
  het café van GC de moelie

  Gezocht: caféuitbater met huisbewaardersfunctie

  12/11/23

  Vzw ‘de Rand’ zoekt een nieuwe zelfstandige uitbater voor haar eetcafé in het plaatselijke gemeenschapscentrum de Moelie.

 • schooljaar van het Nederlands

  Schooljaar van het Nederlands

  08/11/23

  Vlaams onderwijsminister, Ben Weyts, maakt van 2023-2024 het schooljaar van het Nederlands. In dat schooljaar rolt hij initiatieven die het Nederlands van de leerlingen versterken uit. De focus op het Nederlands sluit aan bij onze opdracht om de secundaire scholen in de Vlaamse Rand en Halle te ondersteunen (Boest je school).