vzw 'de Rand'

Terugblik op ons netwerkmoment 'Wat met de Rand?'

04/10/23

Vorig jaar bestond vzw ‘de Rand’ 25 jaar. In de nasleep van corona hebben we ons verjaardagsfeest even uitgesteld, maar afgelopen maandag maakten we dit goed tijdens ons allereerste netwerkmoment.

In die kwarteeuw is de Vlaamse Rand grondig veranderd. Daar proberen we voortdurend op in te spelen. We blikken graag en met trots terug, maar kijken vooral uit naar de toekomst.

Tijdens het netwerkmoment hebben we:

 • Geluisterd naar bijdragen van sprekers Hubert Lyben (Voorzitter vzw 'de Rand'), Jo Van Vaerenbergh (Directeur vzw 'de Rand'), Jan Spooren (Provinciegouverneur Vlaams-Brabant), Ben Weyts (Minister voor de Vlaamse Rand) en onze gastheer en moderator Raf Njotea.

 • Praktijkvoorbeelden en inzichten vanaf het terrein gedeeld. Wouter Decraen (KV Zuun), Elly Mansouri (BRIO), Rik Otten (stuurgroep GC de Moelie), Sarah Van Laere (Lokaal bestuur Machelen), Ayham Salloum (PIN - Partners in Integratie), Younes El Yousfi (Groep INTRO vzw), Kris Vander Gracht (RINGtv) en Timi Goberecht (GO! scholengroep SCOOP).

 • Een informele netwerksessie gehouden waar we met elkaar in gesprek gingen.

Meer nieuws

 • Gordel pakt uit met opvallende nieuwigheden

  05/07/24

  Op zondag 1 september komt De Gordel met nieuwe activiteiten, met een focus op het groene en Vlaamse karakter van de Rand. Dit jaar is er voor het eerst ook een aanbod voor mensen met een verstandelijke beperking en straatsporten, inclusief een ‘slackline’ tussen de torens van het gemeentehuis in Dilbeek. Inschrijven kan nu. 'Iedereen is welkom om de Vlaamse Rand te vieren', zegt minister Ben Weyts. Voor elke deelnemer planten we een extra boom of struik. Maak de Rand groener!

 • Vacature verantwoordelijke gemeenschapscentrum

  03/07/24

  Voor GC de Kam in Wezembeek-Oppem zoeken we een verantwoordelijke voor het gemeenschapscentrum. Wil jij graag een job waarin je kan focussen op gemeenschapswerking en waarbij je de leiding hebt over een klein team van 6 medewerkers, dan is deze job iets voor jou.

 • Vacature stafmedewerker ICT

  28/06/24

  Vzw ‘de Rand’ zoekt een enthousiaste collega die energie krijgt van het inzetten van zijn/haar globale ICT-skills in een uitdagende en multisite (#8 locaties) omgeving. Onze ideale collega is een teamspeler die zelfstandig werkt en ook regelmatig op pad is om technische ondersteuning te bieden en ICT-oplossingen te implementeren op verschillende locaties. Daarom moet de stafmedewerker ICT op maat kunnen communiceren met collega's en externe stakeholders, én kennis kunnen overbrengen over nieuwe technologieën en ICT-oplossingen.