de Gordel

Ontdek het volledige programma van de Gordel

03/08/23

Zondag 3 september staat in het teken van De Gordel! Maar wat is er nu eigenlijk allemaal te doen die dag? En op welke locaties vind je die activiteiten? We vatten het even voor jou samen.

Fietsen

Vanuit Provinciedomein Huizingen en Kamp Kwadraat in Overijse vertrekken er 4 gratis fietstochten van 20, 40 en 60 km. Wie in Huizingen op pad gaat, geniet onderweg van proevertjes bij de lokale brouwerijen Oud Beersel en Timmermans of een gratis ijsje.

Fiets je graag op eigen tempo? Dan kan je gratis op pad voor de traditionele 100 km, onze Gordel Klassieker. Je kan zowel in Huizingen als in Overijse van start gaan en bent een hele dag onderweg voor een leuke rit door de volledige Vlaamse Rand.

Wie een unieke fietservaring zoekt, kan dan weer aansluiten bij één van de Gordel Pelotons. Je gaat vanuit Huizingen op pad in een professioneel begeleid peloton en dat voor een rit van 125 km. De wegkapiteins bepalen het tempo, maar jij kan bij je inschrijving kiezen om mee te fietsen in het peloton van 24, 27 of 30 km/u.

De allerkleinsten kunnen in Huizingen dan weer proeven van het veldrijden, want net als vorig jaar staan er voor kinderen van 6 tot 12 jaar leuke initiaties tijdens de Gordel Cross op het programma.

Wandelen

Wandelaars kunnen in het Provinciedomein van Huizingen en in Kamp Kwadraat in Overijse terecht voor een gratis wandeling naar keuze van 5, 10 en 15 km. Wie naast z’n sportiefste beentje voorzetten ook graag iets wil bijleren, kan aansluiten bij één van de gegidste wandelingen (9 km) die tussen 9.30 en 14.00 uur van start gaan in Overijse.

Fan van augmented reality? Dan kan je in Huizingen wandel- en virtueel spelplezier combineren. De wandeling van 4 km is op maat van families met kinderen vanaf 3 jaar.

Sfeerpunten

In Huizingen zijn er opnieuw drie podia met een gevarieerd muzikaal aanbod: Rockoustix, Wim Soutaer, Jasper Erkens, Studio 90, Scaletta, Moedertaal en Kindertheater Stan Stempels. Tussendoor zin in sport en spel? In het dierenhoekje, de gravelzone, het babydorp of aan de open circuspiste, het groenten- en fruitfestijn, het schmink- en smaakspektakel en de volksspelen staat plezier voor jong en oud centraal.

In Kamp Kwadraat in Overijse kan je terecht voor Scaletta kids ft. Helle Vanderheyden & Mathew Michel, Loco Kids Disco, Gunther Neefs & 3-band en de Soulbrothers. Kinderen kunnen zich een hele namiddag amuseren op de springkastelen, met volksspelen, bij de tattoo- en grimestanden of het straattheater.

Daarnaast geniet je van een gezellige namiddag in één van de sfeerpunten in de Druivenstreek: Tervuren, Huldenberg, Hoeilaart en Bertem.

Nieuw!

De Druivenstreek legt al haar troeven op tafel leggen tijdens de gratis Gordel Trail vanuit Kamp Kwadraat. Je loopt 23 km over overwegend onverharde wegen met passages door het park van Tervuren en het Marnixbos.

Daarnaast kan je dit jaar, ook vanuit Kamp Kwadraat, met de gravelbike op pad. Je kiest een rit van 50 of 76 km en fietst over de mooiste grindwegen die de Druivenstreek rijk is.

Meer informatie en registraties: www.degordel.be

Meer nieuws

 • vzw 'de Rand'

  Terugblik op ons netwerkmoment 'Wat met de Rand?'

  20/09/23

  Vorig jaar bestond vzw ‘de Rand’ 25 jaar. In de nasleep van corona hebben we ons verjaardagsfeest even uitgesteld, maar afgelopen maandag maakten we dit goed tijdens ons allereerste netwerkmoment.

 • Taalpromotie
  Grivok ouders

  Vijfde Boestfilmpje: een sociale sportclub

  06/09/23

  Een vijfde filmpje in de campagne 'Boest! – samen scoren met Nederlands' geeft sportclubs tips en inspiratie voor het realiseren van bijvoorbeeld ouderbetrokkenheid en ouderparticipatie.

 • vzw 'de Rand'

  Wij houden het duidelijk

  05/09/23

  Wij gaan voor duidelijke taal. Want zo is iedereen mee. Daarom ondertekenen wij het charter #houhetduidelijk en inspireren we anderen dat ook te doen. Jij ook?