Gemeenschapscentra

Heropstart café combinne

29/08/22

Het einde van de zomer nadert, dat betekent dat de Café Combinnes binnenkort opnieuw starten. Je vindt heel wat Café Combinnes in de Vlaamse Rand, ook in de faciliteitengemeenten.

Vzw ‘de Rand’ is via de gemeenschapscentra partner in de organisatie van Café Combinne in Drogenbos, Jezus-Eik, Kraainem en Sint-Genesius-Rode. In Café Combinne ontmoeten Nederlands- en anderstaligen elkaar. Ze praten er in het Nederlands over dagelijkse dingen. Wie Nederlands leert, oefent er de taal op een leuke, spontane manier.

Wil je geïnteresseerden toeleiden? De deelnemers moeten al een beetje Nederlands kunnen praten om deel te nemen. Ze moeten niet inschrijven én komen en gaan wanneer ze willen. Bezorg de info aan geïnteresseerden of neem de link hieronder met het overzicht op in je promotiekanalen.

Hier vind je een overzicht van alle Café Combinnes.

Café Combinne is een initiatief van Avansa Halle-Vilvoorde.

Meer nieuws

 • vzw 'de Rand'

  Terugblik op ons netwerkmoment 'Wat met de Rand?'

  20/09/23

  Vorig jaar bestond vzw ‘de Rand’ 25 jaar. In de nasleep van corona hebben we ons verjaardagsfeest even uitgesteld, maar afgelopen maandag maakten we dit goed tijdens ons allereerste netwerkmoment.

 • Taalpromotie
  Grivok ouders

  Vijfde Boestfilmpje: een sociale sportclub

  06/09/23

  Een vijfde filmpje in de campagne 'Boest! – samen scoren met Nederlands' geeft sportclubs tips en inspiratie voor het realiseren van bijvoorbeeld ouderbetrokkenheid en ouderparticipatie.

 • vzw 'de Rand'

  Wij houden het duidelijk

  05/09/23

  Wij gaan voor duidelijke taal. Want zo is iedereen mee. Daarom ondertekenen wij het charter #houhetduidelijk en inspireren we anderen dat ook te doen. Jij ook?