Gemeenschapscentra

Heropstart café combinne

29/08/22

Het einde van de zomer nadert, dat betekent dat de Café Combinnes binnenkort opnieuw starten. Je vindt heel wat Café Combinnes in de Vlaamse Rand, ook in de faciliteitengemeenten.

Vzw ‘de Rand’ is via de gemeenschapscentra partner in de organisatie van Café Combinne in Drogenbos, Jezus-Eik, Kraainem en Sint-Genesius-Rode. In Café Combinne ontmoeten Nederlands- en anderstaligen elkaar. Ze praten er in het Nederlands over dagelijkse dingen. Wie Nederlands leert, oefent er de taal op een leuke, spontane manier.

Wil je geïnteresseerden toeleiden? De deelnemers moeten al een beetje Nederlands kunnen praten om deel te nemen. Ze moeten niet inschrijven én komen en gaan wanneer ze willen. Bezorg de info aan geïnteresseerden of neem de link hieronder met het overzicht op in je promotiekanalen.

Hier vind je een overzicht van alle Café Combinnes.

Café Combinne is een initiatief van Avansa Halle-Vilvoorde.

Meer nieuws

 • Taalpromotie
  webinar oefenkansen kinderen

  Webinar: oefenkansen Nederlands in de vrije tijd van kinderen

  20/09/22

  Las jij onze visietekst over oefenkansen in de vrije tijd van kinderen al?
  Bij die visietekst hoort ook een handleiding waarmee je lokaal een oefening kan doen. Daarin breng je eerst je aanbod en je doelgroep goed in kaart om vervolgens te kijken of er eventueel hiaten in het aanbod zitten, je een bepaalde doelgroep niet bereikt, de ondersteuning van begeleiders op maat is, je communicatie naar ouders toegankelijk is …

   

 • Uit het centrum
  Vacature

  Vacature theatertechnieker

  14/09/22

  Wij zijn op zoek naar een theatertechnieker voor GC de Zandloper in Wemmel en de centra van vzw 'de Rand'. Interesse? Laat het ons weten!

 • Taalpromotie
  voetbalcoach

  'Training geven in het Nederlands': 2 nieuwe lessenreeksen

  07/09/22

  In oktober 2022 starten 2 nieuwe lessenreeksen 'Voetbaltraining geven in het Nederlands'.

  In 2021 werd een pilootproject in Sint-Pieters-Leeuw succesvol afgerond. Vanuit die positieve ervaring én de specifieke noden bij voetbalclubs organiseren we ook dit jaar enkele opleidingstrajecten.