de Gordel

Gordel jij mee op zondag 1 september?

18/04/24

Op zondag 1 september sluiten we de zomer, zoals de traditie het wil, af met een fijne familiedag tijdens De Gordel. Wie mee wil gordelen kan net zoals de voorbije jaren terecht in het provinciedomein in Huizingen. Daarnaast zal Dilbeek dit jaar de focusgemeente zijn.

Vanuit zowel Huizingen als Dilbeek vertrekken fiets- en wandeltochten waarmee de gordelaars de Vlaamse Rand kunnen ontdekken, beleven en zelfs proeven! Voor wie het iets uitdagender mag, zijn er op 1 september opnieuw de Gordelpelotons die intussen traditie geworden zijn. Wie liever de klassieke 100 km in z’n eentje en op eigen tempo aflegt, kan dat uiteraard ook.

De Gordel gaat steeds op zoek naar nieuwigheden. Zo was er in het verleden al de Gordelcross. Die veldritinitiaties staan ook op 1 september weer op het programma. Vorig jaar konden de gordelaars op pad met de gravelfiets. Omdat een maand na De Gordel het WK gravel naar de Vlaamse Rand komt, bieden we ook dit jaar gravelroutes aan. Wat is dan nieuw in 2024? Dilbeek trekt de kaart van de Urban Sports. Denk aan pannavoetbal en skateboarden, maar kom het vooral ontdekken!

Net als de voorbije jaren planten we, in ruil voor de geregistreerde deelnemers, bomen om de Vlaamse Rand nog groener te maken.

Traditioneel sluiten we De Gordel af met een flinke portie muziek en ambiance. Voor alle details over het programma en inschrijvingen verwijzen we naar www.degordel.be.

Meer nieuws

  • Taalstages in augustus

    16/07/24

    Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de taalstages in de gemeenschapscentra. Tijdens een taalstages breiden de kinderen al spelend hun kennis Nederlands uit en worden ze gestimuleerd om zo veel mogelijk Nederlands te spreken.

  • Ring en RandKrant lanceren gezamenlijke digitale nieuwsapp

    15/07/24

    De regionale tv-zender Ring en de nieuwsredactie van RandKrant en de gemeenschapskranten van vzw ‘de Rand’ lanceren samen de Ring&Rand-app, een nieuw digitaal nieuwsplatform voor de Vlaamse Rand en Halle-Vilvoorde. Deze app, ontwikkeld door Bits of Love, biedt nieuws in tekst en video, bevordert het Nederlands en bouwt bruggen naar anderstalige nieuwkomers.

  • Gordel pakt uit met opvallende nieuwigheden

    05/07/24

    Op zondag 1 september komt De Gordel met nieuwe activiteiten, met een focus op het groene en Vlaamse karakter van de Rand. Dit jaar is er voor het eerst ook een aanbod voor mensen met een verstandelijke beperking en straatsporten, inclusief een ‘slackline’ tussen de torens van het gemeentehuis in Dilbeek. Inschrijven kan nu. 'Iedereen is welkom om de Vlaamse Rand te vieren', zegt minister Ben Weyts. Voor elke deelnemer planten we een extra boom of struik. Maak de Rand groener!