Aanbod taalpromotie

Samen met lokale besturen versterken we sportclubs, speelpleinwerkingen, verenigingen, cultuur- en gemeenschapscentra, bibliotheken, scholen ... Dat doen we o.a. via workshops en ondersteuningstrajecten op vraag en op maat van lokale besturen, verenigingen en organisaties. We ontwikkelen ook methodieken, tips en materialen waarmee ze zelf aan de slag kunnen.

  • talige begeleidershouding

    Workshop Een talige begeleidershouding

    Tijdens vrijetijdsactiviteiten voor kinderen hoor je verschillende talen. Kinderen spelen vaak in hun moedertaal. Dat is een deel van hun identiteit. Met een talige begeleidershouding creëren begeleiders speel- en taalkansen voor alle kinderen.

  • Workshop inschrijven en warm onthaal in de club

    Elk jaar schrijven er zich nieuwe leden in een sportclub in. Huisregels, clubwaarden of interne afspraken zijn voor hen niet altijd makkelijk te achterhalen of begrijpen.

  • judotraining

    Workshop toegankelijke trainingen in je club

    In heel wat sportclubs is er een grote diversiteit aan talen bij de leden. Zo veel mogelijk een gemeenschappelijke taal gebruiken draagt bij aan een vlotter verloop van de training en de wedstrijd.

  • jeugdwerkcafé

    Jeugdwerkcafé

    Sommige lokale jeugdverenigingen bereiken al een divers publiek. Andere zoeken manieren om een divers publiek aan te trekken.

  • verschillende talen

    Workshop taalafspraken in de club

    Het ledenbestand van sportclubs in de Vlaamse Rand kent een grote talendiversiteit. Kinderen en hun ouders spreken thuis een andere taal. Dat betekent niet dat ze geen Nederlands begrijpen of aan het leren zijn.

  • hoe verwerven kinderen taal

    Workshop ‘Hoe verwerven kinderen taal?’

    Kinderen die Nederlands leren, nemen vaak deel aan taalstimulerende activiteiten in de vrije tijd, op advies van de school of omdat hun ouders willen dat ze meertalig worden. Organisatoren, vrijwilligers en begeleiders van een taalstimulerend aanbod verdienen de nodige ondersteuning.