Wedstrijd creatieve schrijfworkshops voor de tweede graad

Leerlingen met plezier aan het schrijven krijgen? Niet altijd een gemakkelijke opdracht. Leerlingen ervaren schrijven als ‘iets moeilijks’. En terecht, schrijven is één van de meest complexe vaardigheden om te ontwikkelen. Win 2 creatieve schrijfworkshops voor leerlingen van de tweede graad.

Wat en waarom?

Wil je met je leerlingen motiverend aan de slag gaan? Dan zijn de poëzie- en schrijfworkshops van Creatief Jong Schrijven ideaal!

De begeleider maakt van je klaslokaal een open en creatieve taalomgeving. Je leerlingen ontplooien zich tot ware dichters en schrijvers én versterken hun Nederlands met een leuke workshop.

Je kiest 1 van de onderstaande workshops. De workshop vindt 2 x plaats in je school. Lees meer info over de inhoud van de workshops.

  1. Poëzie-atelier ‘Protestpoëzie’
  2. Proza-atelier ‘Beyoncé versus Shakespeare’

Stel je kandidaat en win 2 workshops op jouw school + het boek voor je team Schrijf! Creatieve schrijfopdrachten voor tieners.

Praktische info

  • De workshops vinden plaats tussen 1 september 2024 en 31 december 2024.
  • De workshops zijn op jouw school.
  • Duur: een workshop duurt 2 lesuren.
  • Leeftijd: leerlingen uit de 2e graad, geschikt voor alle richtingen.
  • Max. 25 leerlingen per workshop.
  • De rol van je school: een datum prikken, voor een lokaal zorgen, de workshops inroosteren en actieve deelname van minstens 1 leerkracht.

Deelnemen

Je stelt je school kandidaat via het invulformulier. Dat kan uiterlijk tot en met 31 mei.

Je beantwoordt een aantal vragen over de manier waarop je vooraf en ook nadien met ‘schrijven’ aan de slag gaat. Zo’n workshop heeft pas succes als het ingebed zit in een traject.

Wij selecteren 3 winnaars op basis van de antwoorden.