submenu

Taalpromotie - Pictogrammendatabank

De databank op www.pictogrammendatabank.be helpt je met afbeeldingen over allerlei thema’s. De afbeeldingen of pictogrammen komen uit de vier pictogrammenboekjes van vzw ‘de Rand’ of zijn speciaal aangekocht voor deze databank. Je vindt in de databank ook enkele pictogrammen van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk.

Als je pictogrammen gebruikt, is je boodschap vaak gemakkelijker te begrijpen, maar enkel pictogrammen gebruiken, is niet genoeg om je communicatie verstaanbaar te maken. De pictogrammen vervangen de taal niet, ze zijn een visuele ondersteuning. Je stelt je teksten het best in zo duidelijk mogelijke taal op.

Je kan de pictogrammen ook gebruiken om oefeningen te maken voor de lessen Nederlands, er posters van te maken voor in de klas, gesprekken te starten in een conversatietafel etc. Je mag ze dus alleen gebruiken in het kader van acties die een rechtstreekse link met Nederlands leren en oefenen hebben.

Op pictogrammendatabank.be vind je onder ‘copyright’ alle gebruiksvoorwaarden.

Je kan de pictogrammen alfabetisch, op trefwoord of op thema zoeken.

Registreer je hier. Zodra je geregistreerd bent, kan je inloggen. Daarna kan je de pictogrammen selecteren en downloaden.


Op zoek naar inspiratie? tips - ideeën
We inspireren je graag met enkele voorbeelden waarin we de pictogrammen gebruiken:


Meer informatie nodig? 
info@oefenhierjeNederlands.be


download PROJECTFICHE

Bekijk de reportage op RingTV op 8 februari 2016.