submenu

Taalpromotie - Taalstimulering in de vrije tijd van kinderen - workshops, studiedagen en vorming

Vzw ‘de Rand’ organiseert samen met andere organisaties workshops en studiedagen rond taalstimulering in de vrije tijd van kinderen. De doelgroep zijn begeleiders van taalstimulerende activiteiten en intermediairs die zelf een aanbod organiseren of lokale initiatieven ondersteunen (integratiediensten, jeugddiensten, sportdiensten …).

Op donderdag 1 maart 2018 organiseren vzw ‘de Rand’ en de provincie Vlaams-Brabant een studievoormiddag rond taalstimulering in de vrije tijd van kinderen en jongeren. De organisatoren willen verschillende vormen en praktijkvoorbeelden van taalstimulering delen met jeugdconsulenten, integratieambtenaren en andere medewerkers van gemeentebesturen en ocmw’s. Deelnemen is gratis.

Datum en locatie
Donderdag 1 maart 2018 - van 9.15 tot 13 uur
GC de Zandloper, Kaasmarkt 75, 1780 Wemmel

Inschrijven
Schrijf je uiterlijk op 22 februari 2018 in via vlaamskarakter@vlaamsbrabant.be met vermelding van je naam, je gemeente/organisatie, je functie, e-mailadres en welke workshops je wenst te volgen in ronde 1 en in ronde 2.
Wie wil kan een attest van deelname krijgen.

Contact
Provincie Vlaams-Brabant - Cel Vlaams karakter: Peter Biondi, 016 26 76 87 - peter.biondi@vlaamsbrabant.be
vzw ‘de Rand’ – Taalpromotie: Cindy Van Dijck, 02 568 01 78 - cindy.vandijck@derand.be

Hier vind je alle informatie over de studievoormiddag. 

 


 

Op zaterdag 29 april 2017 organiseerden vzw ‘de Rand’ en de provincie Vlaams-Brabant voor de tweede keer workshops voor begeleiders van taalstimulerende vrijetijdsactiviteiten voor kinderen. Deelnemers uit verschillende Randgemeenten leerden hoe ze zelf taalstimulerende activiteiten kunnen uitwerken, kregen tips over communicatie met anderstalige ouders … Ze gingen naar huis met heel wat kennis en inspiratie.

De presentaties van de workshops vind je hier:

Hou deze pagina in de gaten voor nieuwe workshops, studiedagen en vorming.

 

Info

Cindy Van Dijck
02 568 01 78 - cindy.vandijck@derand.be