submenu

Taalpromotie - Taalstimulering in de vrije tijd van kinderen - workshops, studiedagen en vorming

Vzw ‘de Rand’ organiseert samen met andere organisaties workshops en studiedagen rond taalstimulering Nederlands in de vrije tijd van kinderen. De doelgroep zijn begeleiders van taalstimulerende activiteiten en intermediairs die zelf een aanbod organiseren of lokale initiatieven ondersteunen (integratiediensten, jeugddiensten, sportdiensten …).

Op zaterdag 30 maart 2019 organiseerden vzw ‘de Rand’ en de provincie Vlaams-Brabant voor de derde keer workshops voor begeleiders van taalstimulerende vrijetijdsactiviteiten voor kinderen. Deelnemers uit verschillende Randgemeenten leerden hoe ze zelf taalstimulerende activiteiten kunnen uitwerken, kregen tips over communicatie met anderstalige ouders … Ze gingen naar huis met heel wat kennis en inspiratie.

De presentaties van de workshops vind je hier:

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe workshops, studiedagen en vormingen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of hou deze pagina in de gaten.

 


 

Op donderdag 1 maart 2018 organiseerden vzw ‘de Rand’ en de provincie Vlaams-Brabant een studievoormiddag rond taalstimulering in de vrije tijd van kinderen en jongeren. De organisatoren deelden verschillende vormen en praktijkvoorbeelden van taalstimulering en wilden jeugdconsulenten, integratieambtenaren en andere medewerkers van gemeentebesturen en OCMW’s inspireren.

Hier vind je de presentaties of interessante tips die aan bod kwamen:

 

Hou deze pagina in de gaten voor nieuwe workshops, studiedagen en vorming.

 

Info

Cindy Van Dijck
02 568 01 78 - cindy.vandijck@derand.be