submenu

Taalpromotie - Taalstimulering in de vrije tijd van kinderen - workshops & studiedagen

Vzw ‘de Rand’ organiseert samen met andere organisaties workshops en studiedagen rond taalstimulering Nederlands in de vrije tijd van kinderen. De doelgroep zijn begeleiders en vrijwilligers van taalstimulerende activiteiten en intermediairs die zelf een aanbod organiseren of lokale initiatieven ondersteunen.


 

WORKSHOPS DIGITALE TAALSTIMULERENDE ACTIVITEITEN
 

zaterdag 24 APRIL 2021

Ben je begeleider of vrijwilliger bij activiteiten die Nederlands stimuleren bij kinderen? Dan zijn deze workshops voor jou.
De eerste workshop geeft je inzicht in het taalverwervingsproces bij kinderen. Deze info vormt de basis voor een goede begeleidershouding en helpt je bij het uitwerken van activiteiten. De tweede workshop gaat dieper in op fysieke voorleesactiviteiten met kinderen en waar je best rekening mee houdt als je tot kwalitatieve taalstimulering of oefenkansen wil komen.


PROGRAMMA

9.30 uur - welkomstwoord

9.35 uur - 'Hoe verwerven kinderen taal?' door vzw 'de Rand'
Kinderen die thuis geen Nederlands spreken leren dat op school en in de vrije tijd. Maar op welke manier verwerven kinderen taal? Hoe verloopt dat proces? Hoe kan je in de vrije tijd al spelend woordenschat bij kinderen uitbreiden? In deze workshop leer je hoe je als begeleider kan ‘zorgen voor woorden.’ Je krijgt tips die je sterker maken als begeleider.

11.00 uur - pauze

11.15 uur - 'Voorleestechnieken bij fysiek voorlezen' door vzw De Horizon
In deze workshop krijg je zicht op verschillende voorleestechnieken om met anderstalige en taalzwakke kinderen aan de slag te gaan. Je leert hierbij hoe de aandacht van kinderen (met verschillende leeftijden) te behouden tijdens het voorlezen. Er wordt ook stilgestaan bij manieren om de ouders te betrekken.


PRAKTISCH

Deelnemen is gratis, inschrijven verplicht. Je kan hier inschrijven tot en met 18 april.
Je kan ook slechts voor 1 workshop inschrijven. Je ontvangt een paar dagen voor de sessies een e-mail met link naar de online samenkomst.

Dit is een organisatie van vzw 'de Rand' i.s.m. de provincie Vlaams-Brabant.

 


Heb je nood aan meer of andere vorming rond taalstimulering en oefenkansen voor kinderen? Laat het ons weten.

Heb je nood aan inspiratie over online oefenkansen Nederlands met/voor kinderen? Bekijk hier enkele tips. 

Wil je graag als eerste op de hoogte zijn van nieuwe workshops? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of laat hier je e-mailadres achter, zo krijg je een uitnodiging zodra er nieuwe workshops gepland zijn.

 

Info

Cindy Van Dijck
02 568 01 78 - cindy.vandijck@derand.be