submenu

Taalpromotie - taalstage

Nederlandstalige scholen en andere partners moedigen kinderen die thuis geen Nederlands spreken aan om de taal te oefenen in de vrije tijd. Dat kan ook tijdens de schoolvakanties.

Kinderen met een basiskennis Nederlands oefenen een hele week spelenderwijs hun Nederlands. Plezier maken is belangrijk. Ze knutselen, luisteren naar verhalen, spelen spelletjes, zingen liedjes … Kinderen die nog bijna geen Nederlands spreken en begrijpen, kunnen ook deelnemen. Voor hen is het een speelse kennismaking met het Nederlands.

Dit zijn geen taallessen. Speelse taalstimulering en taalactivering staan centraal. Door middel van leuke activiteiten vergroot de spreekdurf. Begeleiders hanteren een talige begeleidershouding en hebben permanent oog voor een veilig klimaat waarbij fouten maken mag. Daarom vinden de activiteiten plaats in kleine groepen, zo kan de begeleider voldoende aandacht schenken aan elk kind.

 

Lees hier onze visietekst over oefenkansen Nederlands voor kinderen, tieners en jongeren in de vrije tijd. Wij organiseren ook workshops voor begeleiders van taalstimulerende activiteiten en ontwikkelen materialen die je kan gebruiken: speldoos vrije tijd, speldoos voetbal, prentenboek Kiki en Olaf ... 

 

Info

Stuur een e-mail naar jeugd@derand.be.

download  PROJECTFICHE SPEELSE STAGES NEDERLANDS      STAGES IN DE CENTRA VAN 'DE RAND’