submenu

Taalpromotie - Sportwoordenboekje

MIJN KIND WIL SPORTEN!

Sporten is gezond, dat weet iedereen. Daarom gaan heel wat ouders op zoek naar een sportieve vrijetijdsbesteding voor de kinderen. Dat is geen gemakkelijke opdracht als ze de taal niet spreken en niet weten waar ze informatie kunnen vinden. Het sportwoordenboekje helpt anderstalige ouders.

In het sportwoordenboekje vind je woorden in het Nederlands die je helpen in de zoektocht naar, aansluiting bij en integratie in een sportclub. Deze basiswoordenschat is belangrijk voor anderstalige ouders en hun kinderen. Gebruik het boekje dus zeker in jouw club.

Het sportwoordenboekje kan gepersonaliseerd worden: vul er de gegevens in van de trainer, vink aan welk materiaal de kinderen moeten meebrengen …Help anderstaligen, want samen sporten in het Nederlands is leuk!

Wil je boekjes bestellen? Stuur dan een e-mail naar boest@derand.be.
 

download DOWNLOAD SPORTWOORDENBOEKJE   download  PROJECTFICHE


Affiche en foto’s

Je kan de cover van het sportwoordenboekje printen en als affiche gebruiken om het sportwoordenboekje in jouw gemeente, club of organisatie in de kijker te plaatsen. Personaliseer de affiche door er een banner met lokale informatie onder te plakken.

Je kan een afbeelding uit het boekje gebruiken in jouw communicatie naar ouders en/of kinderen. We vragen om de afbeeldingen uitsluitend hiervoor te gebruiken, een duidelijke link met het sportwoordenboekje zichtbaar te maken en ze dus niet verder te verspreiden of in andere communicatie op te nemen.

download  DOWNLOAD COVER SPORTWOORDENBOEKJE 
Een afbeelding opvragen kan via cindy.vandijck@derand.be.


OEFENINGEN LES NEDERLANDS

Martine Panneels van het Centrum voor Volwassenenonderwijs van Vilvoorde gebruikt het sportwoordenboekje tijdens de les Nederlands. Cursisten leren de woordenschat die ze nodig hebben in een sportclub. De lerares stelt de oefeningen ter beschikking.

download  DOWNLOAD OEFENINGEN

 
Boest! - samen scoren met Nederlands

Vzw 'de Rand' ontwikkelt een campagne en inspiratiepakket die sportclubs ondersteunen. Meer info vind je op www.boestjesportclub.be.

 

www.laagdrempeligesportclub.be

De website is een initiatief van de Vlaamse Sportfederatie vzw (VSF). Hier krijgen sportclubs inzicht in bestaande drempels en vinden ze oplossingen en praktische tips om participatiedrempels weg te werken.

www.laagdrempeligesportclub.be