submenu

Taalpromotie - Theater- en muziekproducties voor kinderen

theater voor kinderen die Nederlands leren

De leerlingen die Nederlands leren in de Franstalige basisscholen in de faciliteitengemeenten wonen elk schooljaar klassikaal een Nederlandstalige podiumvoorstelling bij in de gemeenschapscentra van vzw ‘de Rand’.

Om deze leerlingen buiten hun lessen op een leuke manier met de Nederlandse taal en cultuur in aanraking te brengen, programmeert of coproduceert vzw ’de Rand’ jaarlijks een Nederlandstalige voorstelling voor de leerlingen van het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar. Het taalniveau van deze voorstelling is op maat van  kinderen die Nederlands leren (sterk visueel, herhaling, gebruik van transparante woorden ...). De scholen krijgen gratis lesmateriaal om de leerlingen goed voor te bereiden op het theaterbezoek.

De voorstellingen zijn ook geschikt voor:

  • basisscholen in Brussel in Wallonië (Nederlandstalige, Franstalige en immersie)
  • Nederlandstalige basisscholen met kinderen met een andere thuistaal in Vlaanderen en Brussel

In voorjaar 2021 programmeren we Kok zegt kak door Cie RiZOTTO:
Kok zegt kak is een vrolijke en poëtische voorstelling over afscheid nemen, ook van het allerliefste en het allermooiste. Over verlies, maar ook over de kracht om te koesteren en over humor in de donkerste tijden. Bovenal is Kok zegt kak een ontroerend verhaal over liefde die alles overstijgt.
Cie RiZOTTO slaagt er in om dit thema vrolijk en luchtig te brengen op zo'n manier dat ook kinderen die Nederlands leren de voorstelling leuk vinden en begrijpen. De voorstelling is bijvoorbeeld sterk visueel en de theatertekst bevat transparante woorden.

Je vindt meer informatie via de link hieronder. Je kan de voorstelling boeken via www.thassos.be

Wij programmern de voorstelling in voorjaar 2022 in onze gemeenschapscentra. Kom je graag kijken? Geef dan zeker een seintje!


Info

vzw ‘de Rand’, Cindy Van Dijck, 02 568 01 78, cindy.vandijck@derand.be.

download  PROJECTFICHE

 


KOK ZEGT KAK

BOER!

HOTEL HALLO

JA ZAZZA JA