submenu

Taalpromotie - Theater- en muziekproducties voor kinderen

Schoolvoorstellingen voor Franstalige basisscholen

De leerlingen van de Franstalige basisscholen in de faciliteitengemeenten wonen jaarlijks klassikaal een Nederlandstalige schoolvoorstelling op maat bij in de gemeenschapscentra van vzw ‘de Rand’.

Om deze leerlingen buiten hun lessen op een leuke manier met de Nederlandse taal en cultuur in aanraking te brengen, programmeert of coproduceert vzw ’de Rand’ jaarlijks een Nederlandstalige voorstelling voor de leerlingen van het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar. Het taalniveau van deze voorstelling is op maat van anderstalige kinderen die Nederlands leren. De scholen krijgen gratis lesmateriaal om de leerlingen goed voor te bereiden in de klas.

De voorstelling is ook geschikt voor basisscholen in Wallonië (immersie) en Duitsland (i.s.m. NVT), basisscholen met anderstalige kinderen in Vlaanderen en Nederland en basisscholen in Brussel. 

Vzw ‘de Rand’ programmeert in haar gemeenschapscentra ook kleuterproducties die toegankelijk zijn voor anderstalige kinderen. Ben je op zoek naar een kleutervoorstelling of wil je meer informatie? Neem dan contact op met ons.

 

Info

vzw ‘de Rand’, Cindy Van Dijck, 02 568 01 78, cindy.vandijck@derand.be.

download  PROJECTFICHE

 

Boer! - 'Over de Rand' op Ring-tv