submenu

Taalpromotie - Liedjes voor wie Nederlands leert

KINDEREN

Lennaert Maes maakt al jaren muziek en theater voor volwassenen die Nederlands leren. Sinds 2015 behoren ook kinderen die Nederlands leren tot zijn publiek. Op maat van dat jonge publiek spelen Lennaert Maes en Andrei Bonski de theatervoorstelling de ReisRus voor scholen en cultuur- en gemeenschapscentra in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. De liedjes in eenvoudig Nederlands zijn nu ook beschikbaar op cd. Wie Nederlands leert, oefent de taal het best in de vrije tijd. Dat is ook zo voor kinderen. De cd met bijhorende taalspelletjes is een leuk middel dat hen daarbij helpt.

De cd kost 5 euro + verzendkosten.

Info en bestellen: Cindy Van Dijck – 02 568 01 78 – cindy.vandijck@derand.be.

VOLWASSENEN

Lennaert en de Bonski’s kennen hun wereld, Spreek het uit en De klerenkleptomaan zijn 3 wervelende  cd’s met Nederlandstalige liedjes, verstaanbaar voor iedereen die Nederlands leert.

Onze muziekvoorstellingen op maat van anderstaligen van Lennaert Maes en de Bonski’s worden telkens aangevuld met gevarieerd lesmateriaal. De mini-cd’s die Lennaert Maes maakte zijn geschikt om te beluisteren en te gebruiken in de klas, ook los van de voorstellingen. Op de mini-cd’s staan covers en eigen werk, op maat van anderstaligen die pas Nederlands leren. De cd’s worden aangevuld met een gratis lesbundel voor leerkrachten.

Eind 2015 verschijnt het eerste stripverhaal met leuke oefeningen en enkele liedjes: Lennaert & de Bonski's gaan voor GOUD!.
 

Lesmateriaal
bernadette.vriamont@derand.be
- T 02 456 97 84
De cd’s en het lesmateriaal kan je bestellen bij vzw ‘de Rand’. De cd’s en het stripverhaal kosten 5 euro/stuk + verzendkosten.

Info en boekingen
www.bonski.be wespvzw@gmail.be.

Partners
vzw ‘de Rand’, de Taalunie, Fast Forward


download   PROJECTFICHE


MATERIALEN

 

DE REISRUS

Op maat van dat jonge publiek spelen Lennaert Maes en Andrei Bonski de theatervoorstelling de ReisRusvoor scholen en cultuur- en gemeenschapscentra in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. De liedjes in eenvoudig Nederlands zijn nu ook beschikbaar op cd. Wie Nederlands leert, oefent de taal het best in de vrije tijd. Dat is ook zo voor kinderen. De cd met bijhorende taalspelletjes is een leuk middel dat hen daarbij helpt.

De cd kost 5 euro + verzendkosten.

De Bonski’s gaan voor GOUD!

Bij de voorstelling Lennaert & de Bonski's gaan voor GOUD! hebben we voor het eerst ook een stripverhaal met mini-cd gemaakt voor studenten die Nederlands leren. De strip vertelt een dol avontuur over het leven van de Bonski's, met taalspelletjes en enkele nieuwe liedjes.

Het stripverhaal met de mini-cd kost vanaf september 2016 nog slechts 5 euro (ipv 8€) + verzendkosten.

Het lesmateriaal kan je aanvragen bij vzw ‘de Rand’, Bernadette Vriamont

Lennaert & de Bonski’s kennen hun wereld

Op deze cd hebben de muzikanten aan cursisten gevraagd om een Nederlandstalige versie in te zingen van een bekend lied uit hun thuisland. De eerste resultaten kan je volgen op de facebookpagina van de Bonski's. Verder worden een aantal nummers van de vorige cd's hernomen o.a. De klerenkleptomaan, Ja, ja, nee-Nederlands en er staan enkele nieuwe nummers op.

Muzikanten: Lennaert Maes (zang en gitaar), Andrei Bonski (mandoline, viool en Rhodes), Kriss CC Bonski (contrabas en percussie)

Spreek het uit

Op de cd Spreek het uit (liedjes voor wie Nederlands leert) werkt Lennaert Maes nog meer op de verstaanbaarheid van de Nederlandstalige liedjes en de articulatie van het Nederlands. Humor is nooit ver te zoeken. Voor wie Nederlands wil leren op een prettige manier is de cd een must.

Muzikanten: Lennaert Maes (zang en gitaar), Andrei Bonski (mandoline, viool en Rhodes), Kriss CC Bonski (contrabas en percussie)

De klerenkleptomaan (uitgeput)

Het nummer De klerenkleptomaan is ook de naam van de eerste muziekvoorstelling voor anderstaligen van Lennaert Maes. Op de mini-cd De klerenkleptomaan (en andere liedjes voor wie Nederlands leert) staan o.a. de liedjes Ja, ja, nee, Nederlands en De klerenkleptomaan, plus een interview met de artiest. De andere liedjes, waarmee ook in de bijbehorende lesbundel wordt gewerkt zijn bekende songs die je vindt op iTunes, YouTube of in de platenzaak.

Muzikanten: Lennaert Maes (zang en gitaar), Andrei Bonski (mandoline, viool en Rhodes), Wouter Berlaen (contrabas en percussie)