submenu

Taalpromotie - Liedjes voor wie Nederlands leert

KINDEREN

Lennaert Maes maakt al jaren muziek en theater voor volwassenen die Nederlands leren. Sinds 2015 behoren ook kinderen die Nederlands leren tot zijn publiek en maakt hij samen met Andries Boone leuke muziekvoorstellingen voor kinderen. De voorstellingen kan je zowel voor scholen en voor families programmeren. De liedjes uit deze voorstellingen zijn ook beschikbaar op cd. Bij de cd hoort telkens een boekje met spelletjes die een leuke oefenkans Nederlands zijn.

De cd kost 5 euro + verzendkosten.

Info en bestellen: Cindy Van Dijck – 02 568 01 78 – cindy.vandijck@derand.be.

VOLWASSENEN

Lennaert en de Bonski’s kennen hun wereld, Spreek het uit en De klerenkleptomaan zijn 3 wervelende  cd’s met Nederlandstalige liedjes, verstaanbaar voor iedereen die Nederlands leert.

De muziekvoorstellingen op maat van anderstaligen van Lennaert Maes en de Bonski’s worden telkens aangevuld met gevarieerd lesmateriaal. De mini-cd’s van Lennaert Maes zijn geschikt voor zowel cursisten om thuis te beluisteren, als voor leerkrachten om te gebruiken in de klas, ook los van de voorstellingen. Op de mini-cd’s staan covers en eigen werk, op maat van anderstaligen die pas Nederlands leren. De cd’s worden aangevuld met een gratis lesbundel voor leerkrachten.

In 2015 hebben we een stripverhaal met een mini-cd gemaakt met leuke oefeningen en enkele liedjes: Lennaert & de Bonski's gaan voor GOUD!.
 

Info en bestellen van lesmateriaal: Bernadette Vriamont - T 02 456 97 84 - bernadette.vriamont@derand.be

De cd’s en het stripverhaal kosten 5 euro/stuk + verzendkosten.

Info en boekingen: www.bonski.be wespvzw@gmail.be.

Partners: vzw ‘de Rand’, de Taalunie, Fast Forward


download   PROJECTFICHE

MATERIALEN

 

BOER!

BOER! is de tweede cd van Lennaert Maes en Andries Boone voor kinderen. De liedjes stimuleren kinderen die Nederlands leren op een fijne manier om de taal te verwerven. De cd bevat naast zes leuke liedjes over respect voor de natuur en het leven op de boerderij ook een boekje met een speelse oefenkans Nederlands. Voor wie wil zijn er nog enkele extra’s op www.boerboer.be De cd hoort bij de theatervoorstelling BOER!. Deze voorstelling brengt onze taal op een prikkelende manier tot leven. Er is ook een op maat gemaakte educatieve bijlage.

De cd kost 5 euro + verzendkosten.

 

DE REISRUS

In 2015 maakt Lennaert Maes zijn eerste muziekvoorstelling de Reisrus voor kinderen die Nederlands leren. Zijn kompaan, Andrei Bonski (Andries Boone), reist de wereld rond en laat kinderen de hele wereld verkennen. Naast het vertellen van zijn reisverhaal, bespeelt Andrei heel wat instrumenten. Op vraag van het publiek nemen Lennaert en Andrei de liedjes uit deze succesvolle voorstelling op. Bij de cd hoort ook een boekje met leuke spelletjes die een oefenkans Nederlands bieden.
Meer info: www.reisrus.be

De cd kost 5 euro + verzendkosten.

De Bonski’s gaan voor GOUD!

Bij de voorstelling Lennaert & de Bonski's gaan voor GOUD! hebben we voor het eerst ook een stripverhaal met mini-cd gemaakt voor studenten die Nederlands leren. De strip vertelt een dol avontuur over het leven van de Bonski's, met taalspelletjes en enkele nieuwe liedjes.

Het stripverhaal met de mini-cd kost 5 euro + verzendkosten.

Het lesmateriaal kan je aanvragen bij vzw ‘de Rand’, Bernadette Vriamont

Lennaert & de Bonski’s kennen hun wereld

Op deze cd hebben de muzikanten aan cursisten gevraagd om een Nederlandstalige versie in te zingen van een bekend lied uit hun thuisland. Verder worden een aantal nummers van de vorige cd's hernomen o.a. De klerenkleptomaan, Ja, ja, nee-Nederlands en er staan enkele nieuwe nummers op.

Muzikanten: Lennaert Maes (zang en gitaar), Andrei Bonski (mandoline, viool en Rhodes), Kriss CC Bonski (contrabas en percussie)

Spreek het uit

Op de cd Spreek het uit (liedjes voor wie Nederlands leert) werkt Lennaert Maes nog meer op de verstaanbaarheid van de Nederlandstalige liedjes en de articulatie van het Nederlands. Humor is nooit ver te zoeken. Voor wie Nederlands wil leren op een prettige manier is de cd een must.

Muzikanten: Lennaert Maes (zang en gitaar), Andrei Bonski (mandoline, viool en Rhodes), Kriss CC Bonski (contrabas en percussie)

De klerenkleptomaan (uitgeput)

Het nummer De klerenkleptomaan is ook de naam van de eerste muziekvoorstelling voor anderstaligen van Lennaert Maes. Op de mini-cd De klerenkleptomaan (en andere liedjes voor wie Nederlands leert) staan o.a. de liedjes Ja, ja, nee, Nederlands en De klerenkleptomaan, plus een interview met de artiest. De andere liedjes, waarmee ook in de bijbehorende lesbundel wordt gewerkt zijn bekende songs die je vindt op iTunes, YouTube of in de platenzaak.

Muzikanten: Lennaert Maes (zang en gitaar), Andrei Bonski (mandoline, viool en Rhodes), Wouter Berlaen (contrabas en percussie)