submenu

Taalpromotie - Lessen Nederlands

Enkele Centra voor Volwassenenonderwijs (CVO’s) geven Nederlandse les in gemeenschapscentra van ‘de Rand’. Vzw ‘de Rand’ stelt lokalen ter beschikking van de scholen en de planning van de lessen gebeurt in onderling overleg. De vzw promoot de lessen met een aparte folder.

Er zijn lessen in:

Er zijn ook lessen Nederlands in basisschool De Wonderwijzer in Drogenbos (met de steun van de gemeente).

Meer informatie? GC de Kam, GC de Lijsterbes, GC de Moelie, GC de Muse en GC de Zandloper

 

Informatie over lessen Nederlands

Vzw ‘de Rand’ verwijst kandidaat-cursisten door naar het Agentschap Integratie en Inburgering, www.infonl.be, info@infonl.be, gratis nummer 0800 123 00. Het Agentschap heeft een overzicht van alle cursussen Nederlands in de provincie Vlaams-Brabant. Het geeft gratis informatie over de inschrijvingsprocedure, de startdatum en de plaats van de lessen.

 

Promotie voor lessen Nederlands

De provincie Vlaams-Brabant, vzw 'de Rand' en het Agentschap Integratie en Inburgering voeren elk jaar een campagne om de cursussen Nederlands te promoten. Vzw ‘de Rand’ financiert een gratis 0800-nummer (0800 123 00) voor informatie over het aanbod taallessen en verspreidt één tot twee keer per jaar een flyer met een verwijzing naar de informatie- en inschrijvingsdagen en de loketten van het Agentschap Integratie en Inburgering. De flyers vallen in de 19 gemeenten van de Vlaamse Rand in de bus. In de drukste periodes schakelt 'de Rand' één of meer jobstudenten in voor de informatiedagen en het 0800-nummer.

Copyright foto's: David Legrève