submenu

Taalpromotie - Café Combinne

Café Combinne is een praatcafé voor anderstaligen en Nederlandstaligen. Het is een ideale activiteit voor anderstaligen die in een gezellige omgeving Nederlands wil oefenen. We praten over dagelijkse onderwerpen, gekozen door de deelnemers. Ook voor Nederlandstaligen is dit een leuke activiteit. Zij leren nieuwe mensen en culturen kennen en helpen anderstaligen met hun Nederlands. De gastvrouw of gastheer zorgt dat alles vlot verloopt. Inschrijven is niet nodig; deelnemers schuiven aan tafel wanneer het hen past. Vzw ‘de Rand’ biedt gratis koffie, thee en water aan.

Vzw ‘de Rand’ organiseert Café Combinne in DrogenbosJezus-EikKraainem en Sint-Genesius-Rode. Bekijk een overzicht van deze locaties.

Café Combinne is een concept van Avansa Halle-Vilvoorde. Avansa zorgt voor een Nederlandstalige begeleider. Vzw ‘de Rand’ zorgt voor een locatie, verzorgt de promotie en trakteert de deelnemers op een drankje. Avansa organiseert Café Combinne ook in andere gemeenten, telkens in samenwerking met lokale partners.

Info

Cindy Van Dijck, 02 568 01 78, cindy.vandijck@derand.be.

welkom.derand.be/nl/cafe-combinne
www.cafecombinne.be

download   PROJECTFICHE

EXTRA

In conversatietafels zoals Café Combinne kan je ook met spelletjes of zelfgemaakt materiaal werken. Wij maakten bijvoorbeeld een ‘conversatieganzenbord’ voor niveau A1/A2. Op het internet (bv. https://www.klascement.net) vind je inspiratie en sjablonen.

Download het conversatieganzenbord.

 

Bekijk een reportage over Café Combinne