submenu

Taalpromotie - Bijt in je vrije tijd

Bijt in je vrije tijd wil volwassen cursisten Nederlands kennis laten maken met plaatselijke Nederlandstalige organisaties en activiteiten. We werken op twee manieren:

1. We verlagen de drempel naar het activiteitenaanbod van plaatselijke Nederlandstalige organisaties. De gemeenten kiezen samen met de deelnemende verenigingen en diensten een activiteit uit, waar cursisten Nederlands en andere anderstaligen aan kunnen deelnemen. Cursisten schrijven rechtstreeks bij de organisatie in, eventueel met wat hulp van hun leerkracht. Op die manier oefenen ze ook buiten de klas hun Nederlands, in een ontspannen sfeer;

2. De verenigingen en andere organisaties krijgen praktische tips, onder andere over hoe ze op een duidelijke manier in het Nederlands kunnen communiceren met mensen die de taal nog aan het leren zijn.

Alle activiteiten zijn in duidelijk Nederlands uitgelegd in een boekje. Vzw ‘de Rand’ geeft het boekje aan alle cursisten Nederlands uit de regio. Ook de deelnemers van conversatiegroepen en Café Combinne krijgen een uitnodiging om mee te doen.

Vzw 'de Rand' organiseert dit najaar Bijt in je vrije tijd. Van oktober tot en met december 2017 zijn er Bijt-activiteiten in: 

plus Overzicht Bijt-activiteiten in de centra van vzw ‘de Rand’

Gemeenten in de Vlaamse Rand kunnen vanaf 2018 een lokale editie van Bijt in je vrije tijd organiseren, met ondersteuning van 'de Rand' en op basis van een draaiboek. Neem vooraf contact op via info@bijtinjevrijetijd.be

 

LEES HET DRAAIBOEK

 

meer Informatie

Meer informatie over Bijt in je vrije tijd in de Vlaamse Rand: info@bijtinjevrijetijd.be.

Ben je NT2-lesgever in de Rand? Er is lesmateriaal, zodat je Bijt in je vrije tijd in de lessen Nederlands kunt integreren. Meer informatie: info@bijtinjevrijetijd.be.

Ben je bestuurslid van een vereniging? Via info@bijtinjevrijetijd.be kan je informatie vragen of je inschrijven voor een infosessie.

Vragen buiten de Rand: www.nederlandsoefenen.be.


Bijt in je vrije tijd is ontwikkeld naar het concept Bijt in Brussel van het Huis van het Nederlands Brussel. In de Vlaamse Rand organiseert vzw ‘de Rand’ het project, met medewerking van het Agentschap Integratie en Inburgering en de deelnemende gemeenten.


BROCHURE   PROJECTFICHE