submenu

Derde filmpje: communiceren met ouders - 21/01/2022

Boest – Samen scoren met Nederlands

Het derde filmpje en enkele extra’s zijn klaar. In het filmpje krijg je tips en inspiratie over een vlotte en heldere communicatie met ouders in de sportclub.

Op het sportveld én langs de zijlijn horen we een grote talendiversiteit in de Vlaamse Rand. Voor Nederlandstalige sportclubs is het soms zoeken hoe je vlot en helder communiceert met alle ouders. Hoe zorg je ervoor dat een ouder je brief, flyer of e-mail begrijpt? Als je weet dat in Vlaanderen 1 op 7 volwassenen laaggeletterd is, is investeren in duidelijke communicatie voor alle ouders in je club interessant.

Hoe voer je een begrijpbaar gesprek in het Nederlands met een ouder die nog niet zo veel Nederlands begrijpt en spreekt? Hoe kan je het Nederlands als verbindende taal ook voor ouders in de sportclub inzetten? In het filmpje zie je wat je als club kan doen en waar je rekening mee kan houden. Op de website vind je ook extra tips en kan je tips downloaden. In de online toolkit vind je uitgewerkte voorbeelden, getuigenissen uit clubs en andere informatie.

Wat is Boest!?
Boest! helpt trainers, bestuurders, jeugdcoördinatoren en vrijwilligers van sportclubs om hun Nederlandstalige werking in een meertalige context te kunnen behouden. Zo bieden sportclubs kinderen en hun ouders een oefenkans Nederlands, want dat is soms 1 van de redenen waarom ouders op advies van de school hun kind inschrijven in een Nederlandstalige club. Eerder verschenen filmpjes over heldere instructues tijdens de training en een warm onthaal voor alle leden en hun ouders.

Ga rechtstreeks naar de pagina met info over communiceren met ouders. 

Dit filmpje kwam tot stand in samenwerking met KSC Grimbergen.

Info
www.boestjesportclub.be
boest@derand.be