submenu

Videowedstrijd toont hoe anderstaligen op een originele manier Nederlands oefenen - 29/10/2021

Hoe oefen jij Nederlands? Dat was de wedstrijdvraag voor mensen die Nederlands leren in heel Vlaanderen en Brussel tijdens de Week van het Nederlands (2-9 oktober). De oproep werd een succes: meer dan 100 mensen tonen in 30 filmpjes hoe zij op een ludieke en originele manier Nederlands oefenen.

Tijdens de Week van het Nederlands (2-9 oktober 2021) organiseerden het Agentschap Integratie en Inburgering, IN-Gent, Atlas, vzw ‘de Rand’ en het Huis van het Nederlands Brussel een wedstrijd. We vroegen anderstaligen om in een zelfgemaakt filmpje te tonen hoe ze Nederlands oefenen. Want Nederlands oefenen is leuk! Op 29 oktober sloten we de wedstrijd af met de bekendmaking van de winnaars.

 

PRIJZEN

De jury selecteerde drie winnaars op basis van originaliteit, creativiteit en de manier waarop de deelnemers Nederlands oefenen. Proficiat aan de winnaars! De winnaars mogen een prijs kiezen uit het volgende aanbod:

 

DE WINNAARS

De klas leerde veel nieuwe woorden in verband met koken. Te veel om te onthouden. Daarom beslisten ze om samen een recept klaar te maken.

Met het oefenen van Nederlands gaat de Brugse 'taalbal' aan het rollen. Taal brengt mensen samen en leidt tot warme ontmoetingen. Taal bindt ons allemaal! Van mens tot mens; ongeacht herkomst, kleur of sociale achtergrond. Van burgemeester tot (anderstalige) burger. We zijn allemaal Bruggeling! En daar zijn we erg trots op!

Tijdens de groepsactiviteit van de buddywerking brengen de deelnemers verschillende oefenmogelijkheden in beeld: een gezellige babbel met koffie en traditioneel gebak, kruiswoordraadsels invullen, samen de krant lezen, naar Nederlandstalige televisie kijken, gezelschapsspelletjes spelen, sporten …

 

Je kan alle inzendingen bekijken op www.nederlandsoefenen.be/wedstrijd of via het Youtubekanaal ‘Nederlands oefenen.

 

Meer informatie over de wedstrijd of over oefenkansen in de Rand? karen.stals@derand.be